20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός – Γαλλία: Αναστέλλει για 48 ώρες τις πτήσεις από νότιες περιοχές της Αφρικής


    Ολες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής αναστέλλει η Γαλλία για 48 ώρες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.
    Συγκεκριμένα, ο Βεράν δήλωσε πως η νέα παραλλαγή δεν έχει ακόμη “διαγνωστεί” στην Ευρώπη και προσέθεσε πως όλοι όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από τη νότια περιοχή θα υποβληθούν σε τεστ και θα παρακολουθούνται στενά.
    Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα διεξαχθούν συζητήσεις “τις επόμενες ώρες” με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή.
    Σύμφωνα με το AFP, oι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού δήλωσαν πως η χώρα αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι.
    Αυστηρότερους περιορισμούς επιβάλει και η Κροατία
    Η Κροατία θα καταστήσει αυστηρότερους τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για τις πτήσεις από αρκετές χώρες εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς.
    «Θα απαγορεύσουμε τις αφίξεις ταξιδιωτών από ορισμένες χώρες ή θα επιβάλουμε καραντίνα 14 ημέρων με υποχρεωτικό τον διαγνωστικό έλεγχο», είπε ο ίδιος.
    Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο το οποίο αναφέρεται στις αφίξεις ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Χονγκ Κονγκ θα ληφθεί επισήμως αργότερα μέσα στην ημέρα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Φίλος της Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: «Είναι σιχαμένος – Πόσες φορές θα τη δολοφονήσει;»
    Σοβαρό περιστατικό: Εκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε γυναίκα στον Αγιο Νικόλαο!
    Σοκάρουν τα θύματα του «ψευτογιατρού»: Σόδα με νερό, χυμούς από βότανα και 7.000 ευρώ τα «φάρμακα» για καρκινοπαθείς
    Διαρρήκτες πήγαν στο σπίτι του Μιχάλη Ζαμπίδη και τους έβγαλε… νοκ άουτ: «Και θα σε προλάβω και θα σε χτυπήσω» (βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ