20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Δίκη ψευτογιατρού: «Μη φοβού, δεν υπάρχει υποτροπή, οι γιατροί θα σας δώσουν το παιδί σας παράλυτο» έλεγε στη μητέρα 16χρονου καρκινοπαθούς


    «Δεν καταλάβαινα τι γίνονταν, ποια ήταν η αλήθεια και ποια τα ψέματα, σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».
    Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας 16χρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο στο εγκέφαλο και κατέληξε στο νοσοκομείο μετά τις ….συμβουλές του «ψευτογιατρού» να διακόψει τη θεραπεία που του είχαν δώσει οι γιατροί του και να ακολουθήσει τη δικιά του αποτελούμενη από …αποστάγματα και ενέσεις που στοίχιζαν 22.000 ευρώ.
    «Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου»
    Η μητέρα του άτυχου εφήβου κατέθεσε σήμερα στη δίκη του ….Dr Kontos και ξεσπώντας σε λυγμούς περιέγραψε την σατανική δράση του κατηγορούμενου. Η μάρτυρας ανέφερε:
    «Έμαθα για αυτόν από το δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ., που μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».
    Αυτό που όμως πραγματικά συγκλόνισε από τα όσα κατέθεσε η μάρτυρας σήμερα στη δίκη είναι ότι «ψευτογιατρός» δέχτηκε να τη δει και να μιλήσουν για την υγεία του παιδιού της σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού ανέφερε: «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «τον γιατρό τον κύριο Κόντο». Ήρθε, ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Ήρθε και με πήγε στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Τότε μου είπε: «αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;»».
    Στη συνέχεια η μάρτυρας, κατέθεσε πως η επόμενη συνάντησή της με τον 48χρονο, έγινε τέλη Ιουνίου. Τότε ήταν που της ζήτησε να γνωρίσει τον άνδρα της και να δει και παιδί. «Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Σε εμένα είπε για φάρμακα, διότι ήξερε τί έπρεπε να πει σε μένα, με τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό» είπε η γυναίκα για να προσθέσει: «Μου έλεγε ότι εν υπάρχει υποτροπή στην υγεία του παιδιού μου, ότι αυτά είναι πλασματικά, ότι «ξεκινάμε θεραπεία» και ότι οι γιατροί θα σας δώσουν παιδί παράλυτο».
    Ωστόσο, όπως ανέφερε η μάρτυρας όταν ο γιος της ξεκίνησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες. Η μάρτυρας κατέθεσε: «Ο γιος μου, μου έλεγε: «πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες». Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο της Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «Δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί μου, κακομαθημένο. Κι πίστευα ό,τι μου έλεγε». Επιπρόσθετα η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 48χρονος τους έλεγε ότι οι μαγνητικές εξετάσεις είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο λίγο πριν το παιδί πέσει σε κώμα, να της λέει ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας επαναλαμβάνοντας τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζωνιανά: «Μπούκαραν» ξανά στο χωριό μετά το 2007 – Πάνω από 50 αστυνομικοί – Εξιχνιάστηκε μεγάλη ζωοκλοπή!
    Black Friday: Η μέρα που περίμεναν καταναλωτές και έμποροι – Οι 5 κανόνες για να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης!
    Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα (βίντεο)
    Κορονοϊός: Εκκλησία στο Γκύζη πληρώνει τα rapid test σε ανεμβολίαστους πιστούς
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ