19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Δε βλέπω να περνάμε καλά Χριστούγεννα, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» (βίντεο)


    Να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο που ισχύει στα σχολεία για την πανδημία και να ανατραπεί η λογική του «50+1» πρότεινε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open.
    Επίσης, ζήτησε επίσης πιο αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων, όπως σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το αν κανείς είναι εμβολιασμένος ή όχι.
    Ο Καπραβέλος για την πανδημία και τα μέτρα
    Αναλυτικά όσα είπε ο Καπραβέλος στο Open
    «Αυτός ο μύθος πρέπει να τελειώνει. Είναι λάθος συνέχεια να διακρίνουμε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τη στιγμή που 10% των θανάτων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 20% των εισαγωγών μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η πανδημία αυτή έχει ανατρέψει πολλά δεδομένα. Φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα νόσημα που καταστρέφει, ένα νόσημα που δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άρα πρέπει να πάρουμε δρακόντεια μέτρα για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε”, τόνισε.
    Για την πορεία της πανδημίας σημείωσε: «Η έξαρση της πανδημίας σχετίζεται με τις δυνατότητες του υγειονομικού μας συστήματος. Προς Θεού, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μέχρι τα Χριστούγεννα και δε βλέπω να περνάμε καλά Χριστούγεννα».
    Αφησε ακόμα σαφείς αιχμές για τη κυβερνητική πολιτική, σχολιάζοντας: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πατάει σε δύο άλογα. Δεν μπορεί να επιλέγει μία στρατηγική που λέει “θα επιτρέψω την έξαρση της πανδημίας” και από την άλλη να μην παίρνει δρακόντεια να περιορίσει την έξαρση. Θα χρεωθεί πολλούς θανάτους. Πού θα φτάσουμε; Να δούμε ασθενείς διασωληνωμένους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να θορυβηθεί η κυβέρνηση; Προς θεού. Βλέπετε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μόλις βλέπουν να μην αντέχει το σύστημα υγείας αυστηροποιούν τα πρωτόκολλα ακόμα και στα σχολεία. Να ανατραπεί το πρωτόκολλο 50+1».,
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζωνιανά: «Μπούκαραν» ξανά στο χωριό μετά το 2007 – Πάνω από 50 αστυνομικοί – Εξιχνιάστηκε μεγάλη ζωοκλοπή!
    Black Friday: Η μέρα που περίμεναν καταναλωτές και έμποροι – Οι 5 κανόνες για να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης!
    Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα (βίντεο)
    Κορονοϊός: Εκκλησία στο Γκύζη πληρώνει τα rapid test σε ανεμβολίαστους πιστούς
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ