22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αιμιλία Υψηλάντη για Σερβετάλη: «Δεν ανήκει στην οικογένεια των ηθοποιών πλέον»


    H Αιμιλία Υψηλάντη παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο «MEGA Καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αρη Σερβετάλη και την αποχώρισή του από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», αλλά και στην οικογένειά της.
    «Οι καλλιτέχνες θα πρέπει για κοινωνικά ζητήματα να στερηθούν κάποιους θεατές. Οταν μας θαυμάζουν θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το ρόλο και να πούμε «όχι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε». Δεν επιτρέπεται κάποιος να είναι λαθρεπιβάτης και εμείς να πληρώνουμε το εισιτήριο», είπε αρχικά για τα μέτρα που λαμβάνονται στα θέατρα για τη διασπορά του κορονοϊού.
    «Τι είναι αυτός; Hγέτης κράτους; Από που κι ως που έχει αυτό το δικαίωμα;»
    Μιλώντας για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τον Άρη Σερβετάλη, σημείωσε: «Αυτό που συνέβη με τον Αρη Σερβετάλη δε με βρίσκει απλώς αντίθετη, πιστεύω ότι ο συνάδελφος και το βάζω εντός εισαγωγικών πια το συνάδελφος γιατί αυτός που δεν σέβεται το λειτούργημά του, το κοινό του, την εργασία των συναδέλφων του και το μεροκάματο των άλλων ανθρώπων, λυπάμαι που το λέω γιατί είναι ταλαντούχος και εξαιρετικά χρήσιμος, αλλά δεν ανήκει στην οικογένεια των ηθοποιών πλέον».
    «Καταλαβαίνετε τι είπε; Τι είναι αυτός; Hγέτης κράτους; Από που κι ως που έχει αυτό το δικαίωμα; Έχουν πολλοί άνθρωποι υποφέρει στη δουλειά μας και έχουν περάσει στενάχωρα σε παραστάσεις σεβόμενοι πρώτον το επάγγελμα αλλά και τους άλλους. Τα «η τέχνη είναι για όλους» είναι λίγο αστεία. Η τέχνη είναι για όλους; Αυτός που δε σέβεται την επιστήμη σιγά μη νοιαστεί για την τέχνη. Η επιστήμη προηγείται της τέχνης. Η ζωή προηγείται του θεάτρου», συμπλήρωσε.
    Για το έργο «Τρωίλος και Χρυσηίδα» που παίζει, τόνισε: «Μιλάει για την πλήρη φθορά των αξιών. Ενώνει πολλές γενιές ηθοποιών. Το θέατρο δεν έχει ηλικία. Είναι μια δωρεά για εμάς τους καλλιτέχνες».
    «Ο Γιώργος Λιάνης ήταν παντρεμένος και άφησε μια οικογένεια για μένα»
    Για τον έρωτά της με τον Γιάννη Λιάνη είπε: «Ο Γιώργος Λιάνης είναι ειδική περίπτωση γιατί είναι από τους ανθρώπους, ο οποίος μιλάει συνέχεια για μένα και αυτό του το αναγνωρίζω. Δεν έχω ακούσει άλλον άνθρωπο να μιλάει συνέχεια για εμένα και τη σχέση μας με τέτοιον εκπληκτικό τρόπο. Ο Γιώργος Λιάνης έχει κάνει όχι απλώς θυσίες… Εγώ, όμως, το βίωσα ως κάτι φυσιολογικό, ούτε ο Γιώργος το κατάλαβε τότε ως θυσία. Ο άνθρωπος όταν παίρνει μια απόφαση, όταν θέλει κάτι πολύ και κάνει μια ενέργεια, μπορεί να προκαλέσει και πολύ πόνο σε άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει καν» και εξομολογείται πώς:
    «Ο Γιώργος ήταν παντρεμένος και άφησε μια οικογένεια, αυτό δεν σας είπε ο Γιώργος μόνο. Σας είπε ότι άφησε την πόλη που αγαπούσε πάρα πολύ, τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν σας είπε ότι άφησε μια οικογένεια γι’ αυτό. Δεν είναι θυσία αυτό, δεν υπάρχει θυσία. Αν κάνεις αυτό που επιθυμείς γιατί υπάρχει θυσία; Οι άλλοι κινδυνεύουν. Δική σου επιλογή είναι, μην το κάνεις, δεν σου είπε κανείς να θυσιαστείς σώνει και καλά».
    Μίλησε, επίσης, για τον σύντροφό της. «Χάρη στον σύντροφό μου κρατιέται τόσα χρόνια η σχέση μας. Δεν έχουμε παντρευτεί. Συναντηθήκαμε μεγάλοι. Για να παντρευτεί κάποιος πρέπει να έχει λόγο. Η αίσθηση της ελευθερίας είναι πολύ σημαντικό».
    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη κόρη της και σε έναν γάμο που είχε κάνει. «Εκανα ένα γάμο το 1964 και απέκτησα την κόρη μου. Είπα θα κάνω έναν κλειστό γάμο. Ηταν ναυτικός ο σύζυγός μου. Η ζωή μαζί του δεν ήταν δύσκολη, γιατί ήμουν παντρεμένη αλλά συγχρόνως και ελεύθερη», υπογράμμισε.
    «Υπάρχει μια ελληνική οικογένεια και δεν μεγάλωσα μόνη μου το παιδί. Δεν πειράζει που έλειπε ο σύζυγός μου. Δεν είναι πια στη ζωή. Είχε μια στενή σχέση με την κόρη μου. Εκείνος έπαιρνε τη μεγάλη αγάπη. Με την κόρη μου δεν είχα τις συγκρούσεις που θα έπρεπε. Μέχρι 16-17 χρονών κοιμόμασταν μαζί», αποκάλυψε.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζωνιανά: «Μπούκαραν» ξανά στο χωριό μετά το 2007 – Πάνω από 50 αστυνομικοί – Εξιχνιάστηκε μεγάλη ζωοκλοπή!
    Black Friday: Η μέρα που περίμεναν καταναλωτές και έμποροι – Οι 5 κανόνες για να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης!
    Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα (βίντεο)
    Κορονοϊός: Εκκλησία στο Γκύζη πληρώνει τα rapid test σε ανεμβολίαστους πιστούς
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ