17.2 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Τα θύματα του «ψευτογιατρού» καταθέτουν σήμερα στο δικαστήριο – Απών ο ….«Dr. Kontos» από τη δίκη του


    Στην ουσία της υπόθεσης δηλαδή στους θανάτους 12 ασθενών εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν καρκινοπαθείς, εισέρχεται πλέον η δίκη για την υπόθεση του «ψευτογιατρού», η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
    Σήμερα Παρασκευή (26/11) στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει, εκτός απροόπτου, ο γιος ενός άνδρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χάρη στις…. θεραπείες με βότανα και μαντζούνια που του πρότεινε ο 48χρονος «ψευτογιατρός» έναντι φυσικά οικονομικής αμοιβής.
    Ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα είναι ο πρώτος από τη μακριά λίστα των μαρτύρων – περισσότεροι από 60 – που έχουν κληθεί να καταθέσουν στη πολύκροτη αυτή δίκη, η οποία διεξάγεται κάτω από ασφυκτικά χρονικά πλαίσια καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και εφόσον μέχρι τότε δεν εκδοθεί απόφαση αυτός θα αφεθεί ελεύθερος! Να σημειωθεί ότι ο «ψευτογιατρός» εκτός από την κατηγορία για την ανθρωποκτονία 12 ασθενών δικάζεται και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών! Ως συνεργοί του δικάζονται ακόμη άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, ένας πρώην υπουργός, κ.ά.
    Ο 48χρονος, νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έχει διαμηνύσει στο δικαστήριο ότι θέλει να παραβρίσκεται στη δίκη του. Πλην όμως δεν έχει φροντίσει να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο ώστε να τον εκπροσωπήσει στο ακροατήριο, γεγονός το οποίο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δηλαδή η πλευρά των θυμάτων του, καταδίκασε ως παρελκυστική τακτική. Μάλιστα, χθες ο εισαγγελέας ζήτησε – και έγινε δεκτό από το δικαστήριο – ο κατηγορούμενος να δικαστεί ως ωσεί παρών. «Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Θεωρώ ότι υπήρχε δυνατότητα να εξασφαλιστεί εξουσιοδότηση. Πρέπει το δικαστήριό σας να προχωρήσει στην εκδίκαση, έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση. Είναι μία δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουμε απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.
    Το κατηγορητήριο σε βάρος των κατηγορουμένων είναι πολυσέλιδο – περίπου τρεις ώρες μόνο διήρκησε χθες στη δίκη η ανάγνωσή του – και σύμφωνα με αυτό ο 48χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.
    Η δράση του «ψευτογιατρού»
    Ο «ψευτογιατρός» δήλωνε στα θύματά του ότι είναι διακεκριμένος ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA (National Security Agency) αλλά και βοτανολόγος και κατάφερε να τους αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ.
    Εκμεταλλευόμενος την απελπισία των ασθενών – ανάμεσά τους και παιδιά – ο 48χρονος τους υπόσχονταν θεραπεία πείθοντας τους, όμως, να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους. Τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με δικές του ….μεθόδους που αποτελούνται από έλαια κάνναβης, βότανα και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα φάρμακα.
    Ενδεικτικά αρκεί να αναφερθεί ότι ο κατηγορούμενος έπεισε ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα ότι θα νικήσει την ασθένειά του με χυμούς βιολογικών προϊόντων, χορήγηση «ειδικού φαρμάκου» και «διατροφή». Ο ασθενής πείσθηκε από τις γνώσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου και ομοιπαθητικού» και ακολούθησε τις «συμβουλές» του, με αποτέλεσμα οι φυσικές άμυνες να καταπέσουν και να παραμείνει εν αγνοία του «ουσιαστικά ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Έτσι, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά απεβίωσε το 2015.
    Σε άλλη γυναίκα πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο κατηγορούμενος αφού της συστήθηκε ως «χειρουργός-νευροογκολόγος, εργαζόμενος σε κλινική της Ελβετίας», της ζήτησε μην ακολουθήσει την επιστημονικά ενδεδειγμένη θεραπεία, αλλά «εναλλακτικές θεραπείες» όπως λήψη βιταμινών, χυμών, τσαγιών και άλλων φαρμάκων, ποδόλουτρο με ρίγανη και κρεμμύδι! Όσον αφορά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και για την ασθένεια αυτή, ο «ψευτογιατρός» είχε τη λύση. Συνέστησε σε ασθενή «λήψη βοτάνων, ελαίων και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων με ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, καθώς και διατροφή με κρόκους αυγού, πόδια από μοσχάρι, κεράσια, χυμούς από καρότα και παντζάρια κλπ».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκαριστικό βίντεο από το Κερατσίνι: Κλωτσούσαν την 8χρονη για να δουν αν ζει! (βίντεο)
    Αιτωλοακαρνανία: Κακουργηματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες για τον ηλικιωμένο που κατηγορείται για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών
    Σοκ στη Δραπετσώνα: Ανήλικη έσβησε τσιγάρο στο μάτι 16χρονης – Νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας
    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Επαιρναν 5.000 ευρώ το κεφάλι με τη μέθοδο «Hawala»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ