• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - «Καμπανάκι» Μέρκελ: Ζητάει ξανά περιορισμό των επαφών λόγω έξαρσης της πανδημίας

lawandorder.gr 25-11-2021 19:23
Η Άγκελα Μέρκελ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κορονοϊός - «Καμπανάκι» Μέρκελ: Ζητάει ξανά περιορισμό των επαφών λόγω έξαρσης της πανδημίας
Η Άγκελα Μέρκελ ζητάει να περιοριστούν οι επαφές λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού

Ζήτησε ξανά τον περιορισμό επαφών η υπηρεσιακή Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την υπερβολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή επειδή εξακολουθούμε να έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία μόλις προχθές είχε ζητήσει από τα κόμματα του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού να εγκρίνουν γενικό lockdown δύο εβδομάδων, κάτι που αρνήθηκαν.

Η Καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι είχε προτείνει στον διάδοχό της, Όλαφ Σολτς, να συνεργαστούν σε αυτή τη μεταβατική φάση, αλλά ο νέος συνασπισμός επέλεξε διαφορετικό δρόμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σολτς θα ορκιστεί στις 6 Δεκεμβρίου και για τις 9 έχει ήδη προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Πρέπει να δούμε αν μπορεί να υπάρξει ημερομηνία πιο νωρίς», είπε σήμερα η απερχόμενη Καγκελάριος.

Αναφερόμενη στο νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (75.961) και στα 100.000 θύματα της πανδημίας που συμπληρώθηκαν σήμερα, η Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «πολύ θλιβερή ημέρα», ειδικά, όπως είπε, καθώς προστίθενται καθημερινά περίπου 300 νεκροί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo