23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Λιβύη: Να συλληφθεί ο Χαλίφα Χαφτάρ ζήτησε ο στρατιωτικός εισαγγελέας


    Να εκτελεστούν εντολές για τη σύλληψη του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, έδωσε σήμερα Πέμπτη (25/11) ο στρατιωτικός εισαγγελέας της Λιβύης ο σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και την εφημερίδα Sabah, τα οποία επικαλούνται το λιβυκό τηλεοπτικό κανάλι Al-Ahrar.
    Η Στρατιωτική Εισαγγελία υπό την προεδρία του Μοχαμέντ Γκαρούντα μετέφερε μήνυμα στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών ζητώντας «την εφαρμογή των διαταγών σύλληψης που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό» για πέντε υποθέσεις το 2019-2020.
    Το γραφείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις πέντε υποθέσεις, αλλά είπε ότι ο Χαφτάρ παραβίασε τον στρατιωτικό νόμο διεκδικώντας την προεδρία, καθώς «ο Χαφτάρ είναι αξιωματικός του λιβυκού στρατού και έχει εκτελέσει τις διαδικασίες υποψηφιότητας για την Ύπατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή»
    Τόνισε ότι μια τέτοια παράβαση «τιμωρείται με φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια».
    Ο Χαλίφα Χαφτάρ στις 16 Νοεμβρίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου.
    Οχι σε Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι – Ναι σε Αγκίλα Σάλεχ Ισα, Χαλίφα Χαφτά και Φάτι Μπασάγα
    Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη η προεκλογική επιτροπή της Λιβύης απέρριψε τις αιτήσεις για συμμετοχή στις εκλογές, 25 υποψηφίων προέδρων, μεταξύ των οποίων και ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.
    Παράλληλα οι φάκελοι του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αμπντουλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, του πρώην προέδρου της βουλής, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, αλλά και του Χαλίφα Χαφτάρ, όπως και του πρώην παντοδύναμου υπουργού Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα, κρίθηκαν σύννομοι και μπορούν να κατέβουν στις εκλογές.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: «Εφιάλτης» από την Αφρική με νέα μετάλλαξη!
    Συνήγορος τράπερ Thug Slime στο «L&O»: «Κάποιοι θα τον ήθελαν στη φυλακή»
    Βίντεο – σοκ από επίθεση χούλιγκαν σε σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό!
    Τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε από κορονοϊό πριν βαπτίσει το παιδί του – Νόσησε δυο μέρες πριν εμβολιαστεί
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσει


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ