• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Εχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων - Θα συνεχιστεί η πίεση στο ΕΣΥ (βίντεο)

lawandorder.gr 25-11-2021 18:06 Τελευταία ενημέρωση: 25-11-2021 18:38
Βάνα Παπαευαγγέλου / Eurokinissi
Κορονοϊός: Εχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων - Θα συνεχιστεί η πίεση στο ΕΣΥ (βίντεο)
Τι είπαν στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού οι Μίνα Γάγκα, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης

Σταθεροποίηση παρουσιάζει η πανδημία του κορονοϊού αλλά σε υψηλό επίπεδο, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000 και η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες, είπε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σημαντικό όπλο είναι το testing που γίνεται. Η κ. Παπαευαγγέλου, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας. 

Γκάγκα: «Εγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα»

Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας. Όπως επισήμανε, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό αργά.

 Σημειώνεται πως σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν και σήμερα Tετάρτη τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα 6.565 νέες μολύνσεις. Στην Αττική άγγιξαν τα 1.750. Στο «κόκκινο» παραμένει και η Θεσσαλονίκη με 1.148 νέες μολύνσεις, και η Λάρισα με 208.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo