• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπουργείο Μετανάστευσης: «Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος έφτασε»

lawandorder.gr 25-11-2021 14:51 Τελευταία ενημέρωση: 25-11-2021 14:52
Μετανάστες / Φωτογραφία: Eurokinissi
Υπουργείο Μετανάστευσης: «Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος έφτασε»
Η ανακοίνωση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε στην κοινή δήλωση των ευρωβουλευτών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αρβανίτη - Γκαρά - Μιχαηλίδη - Μπουρνούς - Σαντορινιού και Ψυχογιού, με νέα ανακοίνωση με θέμα: «Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος, έφτασε. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που γιγαντώθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, ειδικά για την ακριτική Ελλάδα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19.

Πλέον οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι δομές, σε όλη τη χώρα, περιορίστηκαν σε 35 από 121. Οι νέες κλειστές - ελεγχόμενες δομές αντικαθιστούν τις απαράδεκτες, ανοικτές δομές των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα νησιά μας, θυμίζω, η παρούσα Κυβέρνηση έχει επιτύχει την γενναία αποσυμφόρηση τους

Ειδικότερα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 βρίσκονταν 17.057 Πολίτες Τρίτων Χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήτοι το 20% του συνόλου των ΠτΧ στη χώρα, σήμερα φιλοξενούνται σε αυτά 3.851 (10% του συνόλου της χώρας). Αρα μειώθηκαν και οι διαμένοντες και το ποσοστό αυτών που είναι στα νησιά. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν. 

Ως προς το ΚΥΤ Φυλακίου Εβρου, σήμερα παραμένουν για καταγραφή συνολικά 246 αιτούντες άσυλου καθώς ο φράκτης επεκτάθηκε, ενώ 1680 συνοριοφύλακες προσλήφθηκαν.

Ας απολογηθούν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους και ας σταματήσουν να ψάχνουν για ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν, προσπαθώντας να αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Η αποσυμφόρηση των νησιών έγινε πράξη, όπως έγινε πράξη η θωράκιση του Εβρου. Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος, έφτασε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo