• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τσίπρας για γυναικοκτονίες: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»

lawandorder.gr 25-11-2021 12:31 Τελευταία ενημέρωση: 25-11-2021 12:31
Ο Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: Eurokinissi
Τσίπρας για γυναικοκτονίες: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες και την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα για τις γυναικοκτονίες και την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες, με ανάρτηση του στο Facebook, με τίτλο «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα».

Ο Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα (25/11) τους Γιατρούς του Κόσμου και ενημερώθηκε για το ανοιχτό κέντρο διαμονής «A step forward» που προσφέρει φιλοξενία και προστασία στις αιτούσες άσυλο ευάλωτες γυναίκες και στα παιδιά τους. Στη συνεχεια  κάλεσε όλες και όλους να συμμετέχουν ενεργά στις σημερινές δράσεις αφύπνισης και αγώνα για την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες.

Η ανάρτησή του στο Facebook:

«Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα

Μετράμε στη χώρα μας 13 γυναικοκτονίες από τις αρχές του έτους. 13 γυναίκες δε βρίσκονται ανάμεσά μας, εξαιτίας της πατριαρχίας και της βίας που η ίδια γεννά. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια αποτυχία της κοινωνίας μας.

Ασφαλώς ο σεξισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο. Η Ελλάδα, όμως, βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο στο ευρωπαϊκό βαρόμετρο για την ισότητα των φύλων.

Η έμφυλη βία συναντάται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, στο οικογενειακό, φιλικό, αλλά και εργασιακό περιβάλλον. Οι κοινωνικές ανισότητες, τις οποίες διεύρυναν η πανδημική κρίση και η αυξανόμενη φτώχεια που υπήρξε αποτέλεσμα αυτής, επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Αποτελεί χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία η διασφάλιση της ισότητας, της ισονομίας, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του τόπου μας. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε πως η πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ο διάχυτος σεξισμός γεννούν τις αιτίες της έμφυλης βίας.

Ωστόσο, δεν αρκεί να πενθούμε, να καταδικάζουμε και να εξοργιζόμαστε. Είναι χρέος της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» και οι στοχευμένες δράσεις της για την εξάλειψή τους. Ηρθε η ώρα της δράσης και των αλλαγών. Για να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo