• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ρουβίκωνας: Αθώοι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Κατερίνα Μάνθου 25-11-2021 11:04 Τελευταία ενημέρωση: 25-11-2021 11:09
Δικαστήριο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ρουβίκωνας: Αθώοι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια
Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο συγκατηγορούμενος του Νίκος Ματαράγκας που κατηγορούνταν για την υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι»,  στα Εξάρχεια κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν σήμερα (25/11) με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, εκ των βασικών μελών του «Ρουβίκωνα» και ο συγκατηγορούμενος του Νίκος Ματαράγκας που κατηγορούνταν για την υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι»,  στα Εξάρχεια.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από συμπαραστάτες των κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Η δολοφονία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016, όταν άγνωστοι άνδρες πλησίασαν με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα το θύμα επτά φορές. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο ενώ την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο οι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας είχαν αρνηθεί τα όσα τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε σήμερα (25/11) τους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία και συγκεκριμένα από τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την αθώωση των κατηγορουμένων, αναφερόμενη και στην μαρτυρία που οδήγησε τους δυο άνδρες στο εδώλιο. Μαρτυρία, την οποία όμως η μάρτυρας άλλαξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στο ακροατήριο την κατάθεσης της.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε: «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας». Οπως δε ανέφερε η εισαγγελέας αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Αναφερόμενη στα αδικήματα που αποδόθηκαν στους Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα ότι αυτά δεν κατέστη δυνατόν να στοιχειοθετηθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση οι κατηγορούμενοι είχαν ως «ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα».

Τέλος, η εισαγγελέας αναφερόμενη στο θύμα, ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo