19.2 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Υπουργείο Μετανάστευσης: «Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αιτούντων άσυλο σε δομές στα σύνορα»


    Εγκύκλιο με την οποία προσδιορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθείται για τους για υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι προσέρχονται σε γραφεία Ασύλου της ηπειρωτικής Ελλάδας για να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταγραφεί, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης.
    Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο και σε σχετικές διευκρινίσεις του διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, «σε περίπτωση προσέλευσης ατόμου που δεν έχει υποβληθεί κατά το παρελθόν σε διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης, ο/η ενδιαφερόμενος/-η θα ενημερώνεται ότι δύναται να υποβάλει αίτημα καταγραφής, στο πλαίσιο της ενιαίας καταγραφής σε ειδικά καθορισμένα σημεία».
    Εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι
    Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ για τους διοικητικά ή ποινικά κρατούμενους η διαδικασία παραμένει ως έχει σήμερα. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «τα υφιστάμενα κέντρα σε συνοριακά σημεία (Φυλάκιο, Ζερβού, ΒΙΑΛ, Μαυροβούνι, Λέρος, Κως) εξακολουθούν να λαμβάνουν τα αιτήματα ασύλου από τους παράνομα εισελθόντες στα αντίστοιχα συνοριακά σημεία».
    Για την εγκύκλιο, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αιτούντων άσυλο για παραμονή σε δομές στα συνοριακά σημεία, ήτοι στα νησιά και τον Εβρο».
    Επίσης, αναφέρει ότι στόχος είναι να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που βοηθούν πολίτες τρίτων χωρών να αποφύγουν τον έλεγχο και την καταγραφή στα σύνορα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ο γιος του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ: «Δεν είδαμε στήριξη, μόνο φόβο και προκατάληψη – Πολεμούσε το σύστημα» (βίντεο)
    Αποκλειστικά στο «L&O»: Το σημείο που έγινε ριφιφί στην Κυψέλη με λεία 110.000 ευρώ! (εικόνες)
    Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Τζιπ συγκρούστηκε με σχολικό, 7 παιδιά στο νοσοκομείο!
    Τραγωδία στη Λάρισα: Μοναχός με κορονοϊό βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ