• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπό κράτηση 35χρονος Ελληνας για τους 1,7 τόνους κοκαΐνης - Αναμένεται η απόφαση του Αρειου Πάγου για έκδοσή του στην Γαλλία

lawandorder.gr 24-11-2021 18:24 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2021 18:27
Αρειος Πάγος / Eurokinissi
Υπό κράτηση 35χρονος Ελληνας για τους 1,7 τόνους κοκαΐνης - Αναμένεται η απόφαση του Αρειου Πάγου για έκδοσή του στην Γαλλία
Ο 35χρονος Ελληνας μετέφερε με 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας

Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την έκδοση στη Γαλλία 35χρονου Έλληνα που κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης των γαλλικών Αρχών. Η εμπλοκή του στην υπόθεση φέρεται να προέκυψε ύστερα από κατάθεση ενός Βούλγαρου, κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.

Η μεταφορά των 1.700 κιλών κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Από τις έρευνες των Γάλλων προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Υπό κράτηση μέχρι την απόφαση του Αρειου Πάγου

Ο 35χρονος εκζητούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Κατά της απόφασης έκδοσης άσκησε έφεση η οποία θα εξεταστεί στον Αρειο Πάγο και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo