• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ στο Μεγάλο Πεύκο (εικόνες)

lawandorder.gr 24-11-2021 14:05 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2021 14:15
Μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ στο Μεγάλο Πεύκο (εικόνες)
Στο Μεγάλο Πεύκο πραγματοποιήθηκε μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ

Μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Πεύκο.

Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την υπογραφή της ανανεωμένης MDCA εμβαθύνουν περισσότερο στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, με ακόμη πιο εξειδικευμένα σενάρια και την εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων.

Η μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ, έγινε παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου καθώς και των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανό Πετράκη και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αλλά και της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση ανακατάληψης διυλιστηρίων που είχαν εισβάλει τρομοκράτες.

Στο δεύτερο σενάριο πραγματοποίησαν νηοψία σε πλοίο του οποίου το πλήρωμα κι ο καπετάνιος αρνούνταν τον έλεγχο. Ενα σενάριο που προσομοιάζει αρκετά τις αντίστοιχες ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης IRINI στην Μεσόγειο, ανοιχτά της Λιβύης.

«Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις δυνατότητες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και την συνεργασία με τις Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ικανότητες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αλλά και την σημασία των συχνών ασκήσεων μεταξύ συμμάχων εξήρε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo