• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Οπλίτης»: Αυτό είναι το νέο, ελληνικής κατασκευής, υπερσύγχρονο τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού του Στρατού (εικόνες & βίντεο)

lawandorder.gr 23-11-2021 18:13 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2021 18:14
«Οπλίτης» - Το νέο τεθωρακισμένο όχημα του Ελληνικού Στρατού / Φωτογραφία: Γενικό Επιτελείο Στρατού
«Οπλίτης»: Αυτό είναι το νέο, ελληνικής κατασκευής, υπερσύγχρονο τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού του Στρατού  (εικόνες & βίντεο)
Ο Ελληνικός Στρατός έχει πλέον το νέο του τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο είναι ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής

Είναι τεθωρακισμένο, αντέχει σε βόμβες, νάρκες και βιοχημικό πόλεμο, κατασκευάζεται στην Ελλάδα και είναι το νέο όχημα μεταφοράς προσωπικού του Ελληνικού Στρατού με την ονομασία «Οπλίτης»!

Η παρουσίασή του έγινε στις 16 Νοεμβρίου από την εταιρεία κατασκευής του στα ανώτατα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Τροχοφόρου Τεθωρακισμένου 4χ4 HOPLITE της EODH πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 34ΜΚ Ταξιαρχίας ΠΖ στο στρατόπεδο “ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ” που βρίσκεται στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ελληνική σχεδίαση και κατασκευή

Στη διάρκεια της, οι επιτελείς ενημερώθηκαν για τα Τεχνικά και Επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και για τις ειδικοποιημένες εκδόσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία όπως, η έκδοση μεταφοράς όλμου 81 ή 120mm, η αντιαρματική έκδοση με πυροβόλο 20mm και μονό ή διπλό Α/Τ εκτοξευτή πυραύλων SPIKE LR, η έκδοση Διοικήσεως που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς σταθμούς Επικοινωνιών και Τερματικό του ΣΔΕ ΗΝΙΟΧΟΣ, η έκδοση Προωθημένου παρατηρητή ΠΒ, η έκδοση μεταφοράς του Α/Τ συστήματος SPIKE N-LOS, η έκδοση Ασθενοφόρου κλπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την νέα αερομεταφερόμενη έκδοση Ειδικών Επιχειρήσεων με βάρος 7,5 τόνους, ανοικτή οροφή και δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων, αυτόματων βομβιδοβόλων, όλμων 60mm και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου σε ειδική βάση στο πίσω μέρος.

Στην επίδειξη που ακολούθησε, επιδείχθηκε η δυνατότητα επιβίβασης ομάδος Πεζικού 8 ατόμων με πλήρη εξοπλισμό και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της με υψηλές ταχύτητες σε αρματικό έδαφος εκτός οδών.

«Η σπονδυλωτή σχεδίαση και η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του οχήματος, σε συνδυασμό με τι πρωτοπόρες καινοτομίες που ενσωματώνει, παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε επιχειρησιακή απαίτηση συνδυάζοντας αρμονικά την υψηλή ευκινησία με κορυφαίο επίπεδο προστασίας και επάρκεια χώρων για κάθε αποστολή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο με το όχημα να κάνει εκπληκτικά πράγματα:Δείτε φωτογραφίες:

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo