• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σταϊκούρας για προϋπολογισμό 2022: «Ούτε ένα μέτρο λιτότητας - Μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών»

lawandorder.gr 23-11-2021 14:29 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2021 14:30
Ο Χρήστος Σταϊκούρας / Φωτογραφία: Eurokinissi
Σταϊκούρας για προϋπολογισμό 2022: «Ούτε ένα μέτρο λιτότητας - Μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών»
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέβηκε στο βήμα της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022 και σχολίασε τις δηλώσεις της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέβηκε στο βήμα της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αναφέρθηκε στον προϋπολογισμού του 2022 και απάντησε στις δηλώσεις της κυρίας Αχτσιόγλου σχετικά με το πακέτο στήριξης εργαζομένων και νοικοκυριών.

Στο βήμα είχε προηγηθεί η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία χαρακτήρισε εγκληματικά ανεπαρκές το πακέτο στήριξης για εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από την κρίση και την ακρίβεια η οποία έχει βγει εκτός ελέγχου. Αντίστοιχα, κατήγγειλε τις μειώσεις δαπανών για την υγεία και την μείωση των κοινωνικών δαπανών.

«Αυτά που είπατε, αν ίσχυαν θα επιβεβαιώνονταν από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα επιβεβαιώνονταν από τη διόγκωση της ανεργίας, θα επιβεβαιώνονταν από τη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πέσατε έξω σε όλα όσα εκτιμούσατε πριν από ένα χρόνο, από αυτό εδώ το βήμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε ότι επιφυλάσσεται να καταθέσει στην ολομέλεια φάκελο 150 σελίδων με όλα όσα έχει εκτιμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε την κυρία Αχτσιόγλου να διαβάσει την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα πακέτα της κυβέρνησης έσωσαν τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν άφησε ασχολίαστο το «πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» : «Από τον Σεπτέμβριο, όλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητά το κόστος, δεν μας το είπατε ποτέ! Ενα νούμερο ζητάμε! Ένα νούμερο! Πόσο είναι; 1 δισ, 5 δισ; 14 δισ; 15 δισ; Ψάχνω από τον Σεπτέμβριο μια δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου, του κ. Τσακαλώτου, πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα είναι πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα σας».

«Πού είδατε τη λιτότητα;»

Αλλά και στην καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική που ισοδυναμεί με μετάβαση στη λιτότητα, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να σχολιάσει: «Πού την είδατε τη λιτότητα; εμείς μειώνουμε τους φόρους, εσείς αυξάνατε φόρους. Εμείς διατηρούμε τη βοήθεια στην κοινωνία και την ενισχύουμε, κι εσείς μιλάτε για λιτότητα; Έχετε μπερδέψει τις λέξεις. Ο προϋπολογισμός του 2022, δεν έχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Τουναντίον, έχει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».

«Περικόψατε τη μόνιμη 13η σύνταξη, ύψους 900 εκατομμυρίων που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και θα τη λάμβαναν οι συνταξιούχοι για 4η φορά την ερχόμενη άνοιξη, την κόψατε στο όνομα αυξήσεων που υποτίθεται ότι θα ενσωματώνονταν στις συντάξεις, για όσους έχουν πάνω από 35 χρόνια ασφάλισης. Οι αυξήσεις αυτές δεν υπήρξαν. Οι άνθρωποι έχασαν μια επιπλέον σύνταξη την οποία θα ελάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε χθες ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει ένα επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού έχει κόψει τα 900 εκατομμύρια, σε μόνιμη βάση. Αυτοί είστε! Αυτού του τύπου την πολιτική υπηρετείτε», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo