21.5 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Δίκη «ψευτογιατρού»: Οι δικηγόροι ζητούν αναβολή επειδή νοσεί με κορονοϊό!


    Συγκεκριμένη τακτική ώστε να «ροκανίσει» το χρόνο μέχρι την αποφυλάκιση του τον ερχόμενο Δεκέμβρη φαίνεται πως ακολουθεί ο 48χρονος «ψευτογιατρός», ο οποίος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.
    Κατά τη σημερινή (Τρίτη 23/11) δεύτερη δικάσιμο και ενώ όλοι περίμεναν – και κυρίως οι συγγενείς των θυμάτων του – να ξεκινήσει η δίκη, ο «ψευτογιατρός» δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και διεμήνυσε στην έδρα ότι έχει νοσήσει από κορονοιό και εξ αυτού του λόγου νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, στην έδρα δεν προσκομίστηκε καμία ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί τη νοσηλεία του.
    Μάλιστα, οι συνήγοροι του 48χρονου ανέφεραν στο ακροατήριο ότι δεν μπορούν να λάβουν εξουσιοδότηση από τον κατηγορούμενο, υποδεικνύοντας μάλιστα στην έδρα να επικοινωνήσει με τον «Ευαγγελισμό» ώστε να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου.
    «Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται στη δίκη. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» τόνισαν οι δικηγόροι σημειώνοντας πως οι φυλακές έπρεπε να ενημερώσουν το δικαστήριο για τη μεταγωγή του 48χρονου στο νοσοκομείο. «Αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» ανέφεραν ακόμη.
    Μάλιστα άλλοι δικηγόροι κατηγορουμένων (εκτός από τον «ψευτογιατρό» για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάζονται 16 ακόμη άτομα ως συνεργοί του) ζήτησαν από το δικαστήριο να σταλεί ιατροδικαστή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο.
    Σφοδρή ήταν η αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων του 48χρονου, οι οποίοι αντέδρασαν λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει νοσήσει από covid-19 και ότι εξ αυτού του λόγου νοσηλεύεται. Έκαναν δε λόγο για παρελκυστική τακτική του κατηγορούμενου σημειώνοντας με έμφαση ότι στις 18 Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του και αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος.
    «Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρου», Δημήτρης Κουσιουρής.
    Πάντως και τη σημερινή διαδικασία, η οποία σημειωτέον ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας αργοπορίας ενόρκου, οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η αίθουσα που διεξάγεται η δίκη είναι εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα.
    «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» τόνισαν με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.
    Μετά από όλα αυτά το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη (23/11) τη συνεδρίαση του προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από τον «Ευαγγελισμό» ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κολωνάκι: Κρίσιμες ώρες για να κρατηθεί στη ζωή η 13χρονη – Συγκλονιστικό βίντεο από τη μεταφορά της στο «Παίδων»
    Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για την 8χρονη στο Κερατσίνι: Ψυχορραγούσε για 70 λεπτά – Αργός και βασανιστικός ο θάνατός της
    Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Εσπαγαν τζάμια για να σωθούν» – Νέα στοιχεία για το δυστύχημα με τους 46 νεκρούς (εικόνες & βίντεο)
    Νέες καταγγελίες για τον εργοδότη στο Βύρωνα: «Εβαλε τα χέρια του στα γεννητικά μου όργανα – Δεν προλάβω να αντιδράσω»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ