• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απογραφή 2021: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στη Πάτρα

lawandorder.gr 23-11-2021 12:39 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2021 13:01
Απογραφή 2021 / Φωτογραφία: Eurokinissi
Απογραφή 2021: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στη Πάτρα
Σε παραίτηση έχουν οδηγηθεί 500 από τους 700 εργαζόμενους που συμμετέχουν στην απογραφή πληθυσμού του 2021, στη Πάτρα

Σε παραίτηση έχουν οδηγηθεί 500 από τους 700 εργαζόμενους που συμμετέχουν στην απογραφή πληθυσμού του 2021, στη Πάτρα, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί, καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ακραίες αντιδράσεις πολιτών.

Πολίτες αρνούνται να συμμετέχουν στην υποχρεωτική απογραφή ενώ υπάρχουν και αυτοί που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με περίσσεια αγένεια κλείνοντας τους την πόρτα στα μούτρα. Αυτά αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας Νίκος Μουρτζούχος στην Πάτρα.

«Η απογραφή έχει ξεκινήσει. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί, αρνείται να δεχτεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής.

Πηγαίνει ο απογραφέας, χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν κατόπιν ότι πρόκειται όντως για την απογραφή, τηλεφωνούν στο γραφείο μας και μας ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους απογραφείς, τόνισε πως δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές για να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. «Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε.

«Δεν είναι μόνοι οι λόγοι συμπεριφοράς που κάνουν τους απογραφείς να παραιτούνται. Ένας άλλος λόγος είναι ο οικονομικός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εμπειρία του Αλέξανδρου ως απογραφέας

Ο Αλέξανδρος μίλησε για την εμπειρία του ως απογραφέας. «Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo