15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα: Δίωξη σε 48, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ανάμεσα στα αδικήματα


    Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, προχώρησαν οι οικείες εισαγγελικές αρχές.
    Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος. Πιο συγκεκριμένα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βαρύνονται περί τα πέντε πρόσωπα, τα οποία κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία ακόμη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα που είναι σε βαθμό πλημμελήματος, σε αυτά περιλαμβάνονται αξιόποινες πράξεις, όπως δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.
    Μετά την άσκηση της βαρύτατης ποινικής δίωξης για την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση που συνδέεται με τη προστασία της δημόσιας υγείας, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε προς σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογίες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν.
    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού τουλάχιστον 34 πολίτες.
    Να σημειωθεί, τέλος, ότι εισαγγελικές και ανακριτικές έρευνες για χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι έρευνες αυτές ξεκίνησαν μετά τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πλεύρης για κορονοϊό: «Τα νέα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη βδομάδα – Οχι σε lockdown» (βίντεο)
    Αποκλειστικό «L&O»: Ανήλικος ληστής αυτοκινήτου προσπάθησε να εμβολίσει αστυνομικούς στην Πετρούπολη
    Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Ερχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!
    Απογραφή 2021: Τι κάνουμε αν δεν λάβουμε τον φάκελο – Ολη η διαδικασία
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ