• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Πιερρακάκης: «Πάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού για τρίτη δόση σε ένα μήνα»

lawandorder.gr 22-11-2021 11:58 Τελευταία ενημέρωση: 22-11-2021 11:59
Εμβόλιο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός - Πιερρακάκης: «Πάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού για τρίτη δόση σε ένα μήνα»
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τον τεράστιο αριθμό ραντεβού που κλείστηκαν για την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Πάνω από 1.000.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού κλείστηκαν τις τελευταίες 30, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Δακυβέρνησης, Κυρικάκο Πιερρακάκη.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για τον τεράστιο αριθμό ραντεβού που κλείστηκαν για την αναμνηστική δόση εμβολίου τις τελευταίες τριάντα μέρες.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι κλείστηκαν 444 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση τις τελευταίες 30 μέρες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση. «Βλέπουμε σημαντική κινητικότητα στα συστήματα και νομίζω με αυτά τα δεδομένα εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς 1ης δόσης». 

Οσον αφορά στην αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο υπουργός τόνισε ότι δρομολογείται η διαδικασία για επίλυση του ζητήματος, εφόσον πρώτα υπάρξει μέριμνα σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης για την γνησιότητά τους, καθώς «κάποια πιστοποιητικά από ξένες χώρες είναι ακόμη και χειρόγραφα».

Ο υπουργός μίλησε επίσης, για τις δυο νέες υπηρεσίες για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής και τόνισε ότι πλέον δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα αστυνομικά τμήματα για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής για εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα θα δοθούν μισό εκατομμύριο ψηφιακές υπογραφές δωρεάν σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες. Από κει και πέρα κάθε Ελληνας πολίτης με κάθε νέα ταυτότητα θα έχει και ψηφιακή υπογραφή.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε ενδυνάμωση της προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Αυτό που σχεδιάζεται είναι η αποστολή μηνυμάτων όχι μόνο για υπενθύμιση και προτροπή για εξετάσεις που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. «Με βάση την ηλικία μπορούμε να στείλουμε συγκεκριμένα παραπεμπτικά και να προτρέψουμε τον κόσμο να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες μαστογραφία». 

Τα επόμενα σχέδια και εφαρμογές, όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, μεταβίβαση ακινήτων με μια επίσκεψη στον συμβολαιογράφο, αλλά και ανανέωση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας. «Μέσα σε δυο μήνες θα έχουμε δει όλες αυτές τις υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo