• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πρώτο συνέδριο Άμυνας και Κυβερνοασφάλειας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών

lawandorder.gr 19-11-2021 20:01 Τελευταία ενημέρωση: 19-11-2021 20:03
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος / Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ
Πρώτο συνέδριο Άμυνας και Κυβερνοασφάλειας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη  Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ και του Αμερικανού Πρέσβη

Στο Defence and Cyber Security Forum της Αμερικανικής Κεντρικής Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Ένωσης (American-Central European Business Association – ACEBA) παραβρέθηκε χθες, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς αυτό πραγματοποιήθηκε στη  Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ACEBA (American-Central European Business Association), με την συνδρομή της ΓΔΑΕΕ  με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Α/ΓΕΕΘΑ και Αμερικανός Πρέσβης 

Παρόντες ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, η ιεραρχία της ΓΔΑΕΕ, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της ACEBA, o πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι πρόεδροι των Συνδέσμων της αμυντικής βιομηχανίας ΣΕΚΠΥ και ΕΕΛΕΑΑ και πλήθος αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολύπλοκο περιβάλλον στο οποίο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν την αποστολή τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ήδη υφιστάμενων στρατιωτικών διμερών και πολυμερών σχέσεων και στην καθιέρωση νέων, με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Τόνισε, δε, τη σημαντική ενίσχυση των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας τους, στην αξία της διατήρησης της δυναμικής της και στη δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την επόμενη δεκαπενταετία και τη σημασία της συμμετοχής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε αυτό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo