Πυρκαγιά στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ - Εκκενώθηκε ο χώρος (βίντεο)

develop 25-04-2019 08:02
Πυρκαγιά στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ - Εκκενώθηκε ο χώρος (βίντεο)
Στους χώρους, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν περίπου 100 άτομα. Νεαρή εγλωβίστηκε σε ασανσέρ.

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9 το πρωί σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εκεί βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής η ύπαρξη φωτιάς.

Στους χώρους, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. Ακολούθησε  εκκένωση, ενώ απεγκλωβίστηκε και νεαρή από ασανσέρ. Στην κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα. Το γεγονός ότι πυκνοί καπνοί, που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, εμποδίζουν την ορατότητα, καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια.

Επιτόπου βρίσκονται εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo