23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Νέα εγκύκλιος: Χωρίς ραντεβού η πρόσβαση στα κτηματολογικά γραφεία


    Τέλος στα ραντεβού ως μέτρο για τη προσέλευση των συναλλασσόμενων στα κτηματολογικά γραφεία, βάζει νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.
    Η νέα εγκύκλιος, όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) σε σχετική ανακοίνωσή του εκδόθηκε «σε συνέχεια του αιτήματος του δικηγορικού σώματος για τήρηση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων και της εγκυκλίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο (υπ’ αριθ. 2147695/12.11.2021) «η προβλεπόμενη, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ με αριθμό ∆1α/ΓΠ.οικ.:69136/04-11-2021 (αλλά και κάθε επόμενη ΚΥΑ ίδιου περιεχομένου), εκδιδόμενη απόφαση των Υποκαταστημάτων του Ελληνικού Κτηματολογίου και των Κτηματολογικών Γραφείων για τη λήψη υγειονομικών μέτρων, δεν δύναται να εισάγει διαδικασία ραντεβού (προσυνεννόηση) ως μέτρο για την προσέλευση των συναλλασσομένων και τη διενέργεια των συναλλαγών τους για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων».
    Ακόμη, η νέα εγκύκλιος προβλέπει ότι «επίσκεψη με προσυνεννόηση μπορεί να ρυθμίζεται για την έρευνα στους χώρους των αρχείων παλαιών τίτλων και ετών».
    Δείτε εδώ τη νέα εγκύκλιο τη νέα εγκύκλιο του Ελληνικού Κτηματολογίου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Επεισόδια στα Εξάρχεια: Πέτρες και μπουκάλια κατά αστυνομικών – Επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πλατεία και συλλήψεις (βίντεο & εικόνες)
    «Μπούκαραν» στο σπίτι Κινέζου επιχειρηματία στη Γλυφάδα
    Θεσσαλονίκη – Πολυτεχνείο: Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ (βίντεο)
    Φρίκη στην Ιταλία: 48χρονος μαροκινός δολοφόνησε σύζυγο, παιδιά και πεθερά και αυτοκτόνησε!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ