• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Ρόδος: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα 5 παιδιά τους να πάνε σχολείο

lawandorder.gr 13-11-2021 11:09
Σχολείο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός - Ρόδος: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα 5 παιδιά τους να πάνε σχολείο
Αρνητές γονείς στη Ρόδο δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείου - Δεν δέχονται μάσκες και self test

Πέντε μικρά παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου απέχουν εδώ και καιρό από το σχολικό περιβάλλον, διότι οι γονείς τους είναι αρνητές του μέτρου της χρήσης μάσκας και της διενέργειας self-test.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού και ένα μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Μάλιστα, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, το ένα παιδί που φοιτά στην δεύτερη τάξη του δημοτικού, δεν έχει βρεθεί ούτε λεπτό στις σχολικές αίθουσες. «Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα», δήλωσε στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Μπάμπης Ψαράς.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου. Σχολίασε δε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες. «Η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία», είπε.

Οι γονείς του μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου και το ίδιο το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματα του στο σπίτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία, όπως δηλώνει στη «δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μ. Βιτζηλαίος.

«Σε συνεργασία τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ψαρά και με το σχολικό σύμβουλο, προσπαθήσαμε να βρούμε λύση. Δεν μπορούμε όμως να παρέμβουμε αφού δεν έχουμε καμία τέτοια αρμοδιότητα. Είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι απολύτως συνεργάσιμοι, απλώς είναι αντίθετοι με το μέτρο της χρήσης μάσκας. Το παιδί κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι, αν και η παρουσία κάθε μαθητή στο σχολείο είναι απολύτως απαραίτητη», δήλωσε ο κ. Βιτζηλαίος, ο οποίος σημείωσε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν υπήρξε στο 2ο δημοτικό σχολείο Ρόδου κανένα παρόμοιο περιστατικό μεταξύ των 250 και πλέον μαθητών.

Ο κ. Βιτζηλαίος σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα σχολεία να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, εάν τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα λόγω της …επέλασης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι στην Ελλάδα αντιδράσαμε εξαιρετικά γρήγορα παρά τα όσα λέγονται. Οι εκπαιδευτικοί παρόλο που δεν είχαν κάνει κάποια επιμόρφωση πάνω στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διδασκαλίας, αντεπεξήλθαν και με το παραπάνω στο έργο τους και προσαρμόστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης. Δεν θέλω να πω ότι πέτυχε η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δεν μπορεί όμως ένας μαθητής να απέχει από το σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο το μάθημα, το σχολείο προσφέρει πολλές άλλες δεξιότητες στους μαθητές που είναι απαραίτητες για την πορεία τους στη ζωή. Στο σχολείο μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εξυπηρετηθεί ο κάθε μαθητής και η κάθε οικογένεια, την περίοδο της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί μας ήταν πάντα σε άμεση επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών μας. Ελπίζω και εύχομαι να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά στη διαδικτυακή εκπαίδευση… Πληροφορίες λένε ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το ευχόμαστε», δήλωσε ο κ. Βιτζηλαίος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo