17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Σκάνδαλο Folli – Follie: Δικάζονται οι Κουτσολιούτσοι και οι συγκατηγορούμενοί τους, απορρίφθηκαν οι εφέσεις κατά του βουλεύματος


    Ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σειρά κακουργημάτων τα οποία επισύρουν πολυετείς καθείρξεις, θα βρεθούν σύντομα τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσουλιούτσου και οι συγκατηγορούμενοί τους προκειμένου να λογοδοτήσουν για την υπόθεση της Folli Follie.
    Και αυτό καθώς οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου απέρριψαν τις εφέσεις που είχαν καταθέσει τέσσερις κατηγορούμενοι και επί της ουσίας επικύρωσαν το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 13 κατηγορούμενοι.
    Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να προσδιοριστεί και η ημερομηνία της δίκης.
    Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται
    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που επικύρωσε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ο ιδρυτής της Folli – Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιός τους Τζώρτζης και δέκα ακόμη κατηγορούμενοι διευθυντικά στελέχη του ομίλου, θα πρέπει να δικαστούν για τα εξής αδικήματα:
    Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ , χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.
    Μάλιστα, ο ιδρυτής της εταιρείας που βρίσκεται όπως και ο γιος του προσωρινά κρατούμενος εδώ και περίπου 11 μήνες, βαρύνεται επιπλέον με το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
    Η μεγάλη οικονομική απάτη της Folli – Follie, σύμφωνα με τους δικαστές, προκάλεσε τεράστια ζημία η οποία αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι με ψευδή στοιχεία που αφορούσαν σε ανύπαρκτα τραπεζικά αποθέματα σε εταιρείες τους στην Κίνα και με παραποιημένους ισολογισμούς κατάφεραν να εξαπατήσουν αγορές, χρηματιστήρια, επενδυτές και πλήθος νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία δεν γνώριζαν για τους πλασματικούς οικονομικούς δείκτες της εταιρείας και ως εκ τούτου είχαν την εντύπωση ότι επένδυαν σε ένα υγιή οικονομικά όμιλο.
    Από το 2006 ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, για τους οποίους μάλιστα το συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της προσωρινής τους κράτησης για έξι ακόμη μήνες, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, της οποίας φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί.
    Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δυο κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών και εμφάνιζαν τεράστια χρηματικά ποσά στα αποθεματικά των λογαριασμών τους. Σε μια από τις περιπτώσεις που καταγράφονται στη δικογραφία, αναφέρεται πως σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο η εταιρεία είχε υπόλοιπο μόλις 60 ευρώ χάρη στα πλαστά statement εμφανίζονταν υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ.
    Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα ψευδή οικονομικά είτε για να επιτύχουν δανεισμό των εταιρειών τους και να πείσουν επενδυτές κυρίως για το ότι διαθέτουν ένα ανθηρό οικονομικό όμιλο εταιρειών στη Κίνα. Ακόμη, οι κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έστελναν τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των «ψευδοεταιρειών», στη Κίνα στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου υπό ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Ακολούθως, με «όχημα» τα ψευδή αυτά οικονομικά στοιχεία, οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και τα χρηματιστήρια και να χειραγωγήσουν την αγορά, αναφέρουν οι δικαστές στο βούλευμά τους.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Χαλάνδρι – Σοκάρει η σύζυγος του οφθαλμίατρου: «Η 49χρονη είχε βάλει πιστόλι και στο κεφάλι της 12χρονης κόρης της» (βίντεο)
    Τουρκία: Η στιγμή της άγριας σφαγής νεαρής με σπαθί σαμουράι στην Κωνσταντινούπολη! (Σκληρό βίντεο)
    Χαλάνδρι: Μίνι οπλοστάσιο και κάρτες ταρώ είχε μαζί της η 49χρονη εικαστικός! (εικόνα)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ