21.7 C
Athens
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Στο εδώλιο ο «ψευτογιατρός»: Ξεκινά η δίκη του «Dr Kontos» – Κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών


    Στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενος για σειρά βαρύτατων κατηγοριών που αφορούν στο θάνατο 12 ανθρώπων με βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, θα καθίσει σήμερα, Παρασκευή (12/11) ο «ψευτογιατρός», γνωστός και ως…«Dr Kontos», όπως τουλάχιστον ο ίδιος συστήνονταν στα ανυποψίαστα θύματά του.
    Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αρχίζει σήμερα και αναμένεται να εξελιχθεί με γρήγορους ρυθμούς, καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του κατηγορούμενου και εάν μέχρι τότε το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφασή του ο 48χρονος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
    Εκτός από τα κακουργήματα που αφορούν στις 12 περιπτώσεις θανάτων ο 48χρονος αντιμετωπίζει και άλλα βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα κατηγορίες για 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Η δράση του 48χρονου κατηγορουμένου που εμφάνιζε «χίλια πρόσωπα», πραγματικά είναι ασύλληπτη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες απελπισμένους συνανθρώπους μας -ανάμεσά τους και γονείς ανήλικών παιδιών που είχαν νοσήσει από καρκίνο- πείθοντας τους ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν τις κακοήθειες και άλλες βαριές ασθένειες, με… βότανα από το Πήλιο, ενέσεις από το Βατικανό ακόμη και με «ποδόλουτρα με ρίγανη και κρεμμύδια».
    «Εμπειρικός βοτανολόγος»
    Εκτός από τον 48χρονο στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν σήμερα και 16 ακόμη πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του. Πρόκειται για γιατρούς ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, έναν έμπορο βοτάνων αλλά και ένα πρώην υπουργό, γιατρό στο επάγγελμα. Τα πρόσωπα αυτά διευκόλυναν -σύμφωνα με το βούλευμα- τον 48χρονο στο «ιατρικό» έργο του, παρέχοντας του μεταξύ άλλων χώρους γραφείων σε κλινικές «προκειμένου να προβαίνει εκεί επ’ αμοιβή σε ιατρικές πράξεις. Μάλιστα, για την κατηγορούμενη μοναχή αναφέρεται πως παραχώρησε στον κατηγορούμενο «την χρήση ειδικού χώρου» εντός της Ιεράς Μονής, τον οποίο χώρο ο «ψευτογιατρός» «είχε εξοπλίσει και διαμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει σε ιατρείο- εξεταστήριο ασθενών …».
    Τα αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο κατηγορούμενος είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
    Κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές (αμέσως μετά είχε προφυλακιστεί) ο… Dr Kontos είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Μάλιστα είχε παραδεχθεί την κατηγορία της απάτης, όμως είχε αρνηθεί ότι έχει ευθύνη για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Είχε, δε, υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων. Επιπλέον, είχε καταθέσει κατά ότι δεν είχε κανέναν συνεργό και ότι οι συγκατηγορούμενοί του είχαν πεισθεί ότι πράγματι ήταν γιατρός!
    Σοκ από τη δράση του
    Η ασύλληπτη δράση του «ψευτογιατρού» που εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση, περιγράφεται με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν στο βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο.
    Όπως είχε γράψει το «L&O», μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν είναι και εκείνη ενός 13χρονου παιδιού το οποίο είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος προσέγγισε τους απελπισμένους γονείς του παιδιού και τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος».
    Όπως έλεγε στους απελπισμένους γονείς του παιδιού, από τους οποίους απέσπασε ποσό 19.502 ευρώ, ο ίδιος ήταν σε θέση να τους διαθέσει «εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμα και μη που παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας». Η πραγματικότητα όμως τα δήθεν αυτά φάρμακα του 48χρονου περιείχαν «υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά κάνναβης, έλαια κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα». Όπως αναφέρει η δικογραφία, η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία και σε σημείο μη αναστρέψιμο, με την απρόσκοπτη αύξηση του όγκου, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα παρέμεινε αυτό παντελώς ακάλυπτο από τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση και να αποβιώσει στις 17.02.2017, σε ηλικία 16 ετών».
    Ακόμη, στο βούλευμα καταγράφεται και η περίπτωση άνδρα με ποσοστό αναπηρίας 82% λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο το 2014 στη Ρόδο. Στην περίπτωση αυτή ο κατηγορούμενος μαζί με συγκατηγορούμενούς του γιατρούς κλινικής -ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός – χειρούργησαν τον ασθενή. Όμως, μετά το χειρουργείο ο άτυχος άνδρας υπέστη βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».
    «Εναλλακτικές θεραπείες»
    Σε άλλη γυναίκα πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο κατηγορούμενος αφού της συστήθηκε ως «χειρουργός-νευροογκολόγος, εργαζόμενος σε κλινική της Ελβετίας», της ζήτησε μην ακολουθήσει την επιστημονικά ενδεδειγμένη θεραπεία, αλλά «εναλλακτικές θεραπείες» όπως λήψη βιταμινών, χυμών, τσαγιών και άλλων φαρμάκων, ποδόλουτρο με ρίγανη και κρεμμύδι! Όσον αφορά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και για την ασθένεια αυτή, ο «ψευτογιατρός» είχε τη λύση. Συνέστησε σε ασθενή «λήψη βοτάνων, ελαίων και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων με ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, καθώς και διατροφή με κρόκους αυγού, πόδια από μοσχάρι, κεράσια, χυμούς από καρότα και παντζάρια κλπ».
    Πώς… γιάτρευε τον καρκίνο του πνεύμονα
    Βάσει της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος έπεισε ακόμη άλλον ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα να νικήσει την ασθένειά του με χυμούς βιολογικών προϊόντων, χορήγηση «ειδικού φαρμάκου» και «διατροφή». Ο ασθενής πείσθηκε από τις γνώσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου και ομοιπαθητικού» και ακολούθησε τις «συμβουλές» του, με αποτέλεσμα οι φυσικές άμυνες να καταπέσουν και να παραμείνει εν αγνοία του «ουσιαστικά ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Έτσι, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά απεβίωσε το 2015.
    Ελαια Ταϋλάνδης και άλλα αποστάγματα, ήταν το …θεραπευτικό σχήμα που ο «ψευτογιατρός» έπεισε να ακολουθήσει άλλον ασθενή, ο οποίος διαγνώσθηκε από αδενοκαρκίνωμα. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία και σε αυτή τη περίπτωση ο κατηγορούμενος έπεισε τον άτυχο ασθενή να διακόψει τη θεραπεία του και να υιοθετήσει το δικό του «πρωτόκολλο», αποτελούμενο «από ενέσιμη θεραπεία, βότανα, βιταμίνες και αποστάγματα, ήτοι υγρά διαλύματα (με ετικέτες που ανέγραφαν «Ο-LΗ», «Απόσταγμα ΒLK-3», «Απόσταγμα NUT-CO»), έλαια Ταϊλάνδης, λάδι κάνναβης, αποστάξεις 50 βοτάνων και ένεση αρτεμισίνης» Ο ασθενής ακολούθησε τα όσα του είπε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα το 2010 να «αποβιώσει από επιπλοκές της νόσου (γενικευμένη μεταστατική νόσος αδενοκαρκίνωμα αγνώστου πρωτογενούς εστίας)».
    Τέλος, σύμφωνα με το βούλευμα ο 48χρονος δήλωνε ότι «τυγχάνει νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της τράπεζας, ότι η αξία τους ήταν τεράστια επειδή το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω Τράπεζας είχε καταβληθεί σε χρυσά νομίσματα».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών για το συνωστισμό κρατουμένων στο Μεταγωγών (εικόνες & βίντεο)
    Εικόνες – ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι!
    Ολη η πρόταση του εισαγγελέα για τη δολοφονία της Καρολάιν – «Σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα ο Μπάμπης!»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ