11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Γλυκά Νερά: Πρόταση καταπέλτης του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο


    Τον δρόμο για το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.
    Ο κ. Νούλης ζητεί να δικαστεί ο προφυλακισμένος πιλότος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για αυτό της κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, ζητεί να δικαστεί και για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.
    Ο εισαγγελέας στην πρόταση του περιγράφει τις στιγμές του θανάτου της άτυχης Καρολάιν αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
    Τα στοιχεία που καταδεικνύουν αυτή τη συνθήκη είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα εξής: «Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».
    Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να κάνει αναφορά και στη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών.
    «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες», επισημαίνει ο εισαγγελέας και υπογραμμίζει πως ο πνιγμός της νεαρής Καρολάιν από τα χέρια του πατέρα του παιδιού της διήρκεσε πέντε λεπτά.
    Μάλιστα ο θάνατος της νεαρής γυναίκας ήταν αγωνιώδης, ενώ ο θύτης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του. «Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
    Οριστικά στη μητέρα της Καρολάιν η επιμέλεια της μερικής Λυδίας
    Την ίδια ώρα με δικαστική απόφαση οριστικά στη μητέρα της Καρολάιν ανατέθηκε η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Συγκεκριμένα, με την υπ. 1918/21 απόφαση διατάχθηκε:
    Η αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο και
    ολική ανάθεσή της στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής
    Ακόμη με την απόφαση, ρυθμίστηκε η επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ