25.2 C
Athens
23.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής: «Αιτία θανάτου το ισχαιμικό επεισόδιο – Συνεπεία των κακώσεων»


    Την εικόνα του Ζακ Κωστόπουλου λίγο πριν δεχθεί την επίθεση έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια μετέφερε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση θανάτου του, φίλη του 33χρονου εκπαιδευτικός που είχε μιλήσει μαζί λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
    «Ήταν τρομαγμένος» ανέφερε η μάρτυρας στο δικαστήριο.
    Λίγο αργότερα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας ο οποίος ανέφερε ότι αιτία θανάτου του 33χρονου ήταν το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη συνεπεία των κακώσεων.
    Ειδικότερα, η μάρτυρας φίλη του Ζακ Κωστόπουλου στην κατάθεσή της στο δικαστήριο ανέφερε: «Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Ζακ μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του».
    Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως όση ώρα ο 33χρονος μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο ήταν τρομαγμένος. «ο Ζακ δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, είμαι κάθετη σε αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά. Δεν θέλω ο δικός μου χαρακτήρας να οδηγήσει στο να βγει λάθος εντύπωση», ανέφερε η μάρτυρας που δέχθηκε τα «πυρά» της υπεράσπισης με το επιχείρημα ότι τώρα ανασκευάζει την αρχική της κατάθεση.
    «Αλλάζετε όλη την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του Ζακ» είπε συνήγορος υπεράσπισης στη μάρτυρα και απευθυνόμενος προς την πολιτική αγωγή: ανέφερε: «Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα». Απαντώντας η πολιτική αγωγή ανέφερε: «Θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα που αφορούν στο Ζακ Κωστόπουλο και ό τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο μπορεί να ζητηθεί».
    Πολιτική Αγωγή: θέλω να σας ρωτήσω γιατί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι πέθαινε και πέθανε στη Γλαδστωνος. Θα σας το έλεγε αν δεν ένιωθε καλά;
    Μάρτυρας: Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητος τον είδα. Δεν τα έχω δει τα βίντεο γιατί ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.
    Η κατάθεση του ιατροδικαστή
    Για ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες ήταν συνέπεια των κακώσεων που είχε υποστεί κατά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο ο 33χρονος, μίλησε στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστικής Νίκος Καλόγρηας. Ο ίδιος ανέφερε πως η ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις ήταν και η αιτία που προκάλεσε το θάνατο στον 33χρονο. «Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήγει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», τόνισε στην κατάθεσή του ο κ. Καλόγρηας σημειώνοντας πως ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει θάνατο.
    Η κατάθεση του κ. Καλόγρηα έρχεται πάντως σε πλήρη αντίθεση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων σύμφωνα με την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε σχέση εξάρτησης από το αλκοόλ. «Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν αυτά έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» ανέφερε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας για να δεχθεί στη συνέχεια ερωτήσεις από την έδρα.
    Εισαγγελέας: Αν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;
    Μάρτυρας: Βεβαίως.
    Εισαγγελέας: Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;
    Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι η λιπώδης διήθηση είναι αιτία θανάτου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή τένις: Είχε πάθος με τα ανήλικα – Νοίκιαζε σπίτι δίπλα από τα γήπεδα!
    Αθηνών – Κορίνθου: Ανατροπή βυτιοφόρου του Ναυτικού στην Εθνική Οδό – Μεταφέρει εύφλεκτα υλικά (Αποκλειστικά πλάνα)
    Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Τρίτο περιστατικό βιασμού στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ