• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πέραμα: Σχέδιο άμεσης (από)δρασης από τις 38 σφαίρες

lawandorder.gr 07-11-2021 12:54 Τελευταία ενημέρωση: 07-11-2021 12:55
Σκηνή από την καταδίωξη στο Πέραμα με έναν νεκρό
Πέραμα: Σχέδιο άμεσης (από)δρασης από τις 38 σφαίρες
Το επιχειρησιακό πλέγμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βρίσκεται σε «καθεστώς χειμέριας νάρκης»

Το χαλί των αποκαλύψεων σε σχέση με έναν κρυφό κώδικα λειτουργίας ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, άτυπων προφορικών εντολών, πολιτικών παρεμβάσεων, λανθασμένων διαταγών και παραλείψεων, ανασηκώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στο Πέραμα.

Χωρίς να ξέρουμε πότε και πως θα «αδειάσει» το τεράστιο φορτίο της αλληλοεπίρριψης ευθυνών και διαγκωνισμού αρμοδιοτήτων , στην καρδιά της λειτουργίας της αστυνόμευσης, το κέντρο επιχειρήσεων και την ψυχή της αστυνόμευσης, τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Οι επικείμενες κρίσεις θέτουν σε καθεστώς χειμερίνας νάρκης τους αξιωματικούς στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Κοινό μυστικό και επωδός ψιθύρων αποτελεί, το γεγονός ότι δύο μήνες πριν τις γενικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία το επιχειρησιακό πλέγμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βρίσκεται σε καθεστώς χειμέριας νάρκης. Ο πρώτος τη τάξη και Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής είθισται να γεμίζει με υψηλόβαθμες « Ιφιγένειες » το κέντρο επιχειρήσεων, ώστε την στιγμή της ευθύνης να ακουστεί, όπως ακούστηκε στους διαδρόμους του πέμπτου ορόφου της Γ.Α.Δ.Α , «εγώ είχα στο κέντρο επιχειρήσεων ολόκληρο υποστράτηγο».

Ο υποστράτηγος είχε υπό των διαταγών του ολόκληρο αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του ικανοποίησε την προσωπική του ανάγκη την κρίσιμη στιγμή που παίχτηκαν οι ζωές δεκάδων αστυνομικών και δραστών!

Η Αμεση Δράση έρμαιο των ετερόκλητων υπηρεσιακών και αντιλήψεων και ομάδων

Μια παραδοσιακή καθεστηκυία τάξη αστυνομικών στην Διεύθυνση Άμεσης δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την πληθωρική παρουσία των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακής δράσης και απόδοσης, αλλά κυρίως σε επίπεδο επικοινωνιακής επικράτησης και προβολής, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια υφέρπουσα αντιπαράθεση που κάποιες φορές μπορεί να πλησιάσει και τα όρια της βλάβης ή του κινδύνου σε περιστατικά που απαιτείται να συγκλίνουν και να επιληφθούν από κοινού. Με την ανοχή των εκάστοτε ηγεσιών και της σημερινής ακόμη ηγεσίας, μια χούφτα χαμηλόβαθμων αστυνομικών σε καίρια όμως πόστα, κινεί νήματα και υπαγορεύει αποφάσεις σε βάρος του συνόλου της Άμεσης Δράσης.

Θεοδωρικάκος; Πιο κοντά στο «Κράτος» των Αστυνομικών;

Το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα βρήκε τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να μην έχει προλάβει ακόμη να προσανατολιστεί στους χώρους του εβδόμου ορόφου της οδού Κατεχάκη, ενώ ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στην ιδιότητα του απλού πολίτη. Οι δύο, υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα πήγαινε όμως ποτέ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να επισκεφθεί κρατούμενους αστυνομικούς στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α;

Θα εξέφραζε δημόσια θέση για την καταδίωξη καταδικάζοντας την εντολή διακοπής της;

Η απάντηση είναι σαφής και προκύπτει από τη στάση του σε παρόμοια περιστατικά στην δαιδαλώδη θητεία του ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.Στο Πέραμα διακρίναμε τον κ. Θεοδωρικάκο να εγκαινιάζει μια νέα στάση, παρότι είναι εκπαιδευμένος να γράφει και με τα δύο χέρια, αριστερό και δεξί, χωρίς να κουβαλάει τα dress codes του αριστερισμού, έξυπνα, συναισθανόμενος τον παλμό της τεράστιας πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν έριξε επικοινωνιακά στην «πυρά» του αστυνομικούς, προκρίνοντας το «νόμος και τάξη» ως στοιχείο ισορροπίας στην κοινωνία και εργαλείο αντιμετώπισης κάθε παραβατικής συμπεριφοράς!

Το επικοινωνιακό face lifting της Αμεσης Δράσης

Το χιλιοπαιγμένο επικοινωνιακό έργο καρατόμησης αξιωματικών, της αναγγελίας για αναδιάταξη και αναβάθμιση αστυνομικών υπηρεσιών, φαίνεται να αποτελεί τη διαχρονική αποτελεσματική συνταγή του κατευνασμού της κοινής γνώμης, που και αυτή με τη σειρά της φαίνεται να είναι εθισμένη στην ανθρωποφαγία και στις υποσχέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ένας αξιωματικός μετακινήθηκε κακήν κακώς, μετά από τρία χρόνια «λαμπράς» σταδιοδρομίας ως δεξί χέρι του πρώην υπουργού Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως ανταμοιβή όμως της περιόδου που ο ίδιος αξιωματικός ήταν και τα δυο χέρια που άνοιγαν την πόρτα του αυτοκινήτου του ίδιου Υπουργού ως υπευθύνου ασφαλείας του.

Δύο αξιωματικοί μετακινήθηκαν στη Άμεση Δράση, ο ένας καταλαμβάνοντας απευθείας τη θέση του Διευθυντή της Άμεσης Δράσης χωρίς να είμαστε βέβαιοι αν έχει επιβιβαστεί ποτέ σε περιπολικό όχημα της, χωρίς να είμαστε βέβαιοι αν έχει διαβιβάσει ποτέ από το κέντρο διαβιβάσεων της. Ενώ ο δεύτερος αξιωματικός που αντρώθηκε υπηρεσιακά στις διμοιρίες των ΥΑΤ, δεν ξέρουμε αν εκεί καταφέρει να αποβάλλει τον κατασταλτικό χαρακτήρα, που προκύπτει από τη φύση των επι έτη καθηκόντων του, περνώντας σε ένα είδος αστυνόμευσης με κυρίαρχο στοιχείο το κοινωνικό πρόσωπο και την ήπια αστυνομική δράση.

Τα γεγονότα αυτά και οι επιλογές στην πορεία τους θα δοκιμαστούν στη μέγγενη της εγκληματικότητας και σίγουρα θα δικαιώσουν ή θα αμαυρώσουν την πολιτική πορεία του κ. Θεοδωρικάκου που ομολογουμένως στα πρώτα βήματά του φαίνεται να παρασύρει με το μέρος του σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής αστικής τάξης.

Δαρείος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo