19.3 C
Athens
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Το νερό του «Αίαντα» μούσκεψε τον ηρωισμό των εποχικών πυροσβεστών


    Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εικόνα των βρεγμένων από την αύρα της ΕΛ.ΑΣ και την αποπνιξία των χημικών, εποχικών πυροσβεστών που συγκεντρώθηκαν έξω από το Yπουργείο Kλιματικής Kρίσης για να διεκδικήσουν την μονιμοποίηση τους.
    Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι έδωσαν και τις εντολές στους άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗ που βρίσκονταν στο σημείο, να απομακρύνουν από το οδόστρωμα τους εποχικούς πυροσβέστες, μετέτρεψαν τους… ήρωες του καλοκαιριού σε παρίες.
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, την ευθύνη για τις εικόνες της ντροπής το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κηφισίας, φέρουν στο ακέραιο οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που έδωσαν εντολή για την απομάκρυνση των πυροσβεστών από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο πεδίο.
    Οι ήρωες του καλοκαιριού, που έδωσαν μάχες με τα πύρινα μέτωπα για να σώσουν πολίτες και περιουσίες κατά του καλοκαιριού, τους οποίους αποθέωναν πολιτικοί όλων των κομμάτων, αντί επαίνων δεν έγιναν δεκτοί από κανένα υπηρεσιακό παράγοντα του αρμόδιου υπουργείου. Ούτε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, ούτε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, δεν βρήκαν δέκα λεπτά να αφιερώσουν στα άτομα που όταν παραστεί η ανάγκη, θα τους ζητήσουν να υπερβάλουν εαυτούς, να «βάλουν πλάτη» για την υπηρεσία και το κοινό καλό, για τους πολίτες και την κοινωνία. Αυτά τα όμορφα αλλά κενού περιεχομένου λόγια, τα θυμούνται όταν «σφίγγουν τα γάλατα», που λέει και ο λαός, όταν οι καταστάσεις είναι ελεγχόμενες, τότε οι εποχικοί πυροσβέστες, ούτε αποδεκτοί είναι, ούτε… ήρωες.
    Για την ιστορία, πάντως, και επειδή η φασαριόζα εικόνα ενδεχομένως κάλυψε τα αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών μεταξύ αυτών που ζήτησαν ήταν η «χορήγηση δεύτερης στολής και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλούμαστε να επιτελέσουμε».
    Ούτε δεύτερη στολή δηλαδή οι… ήρωες του καλοκαιριού εν έτη 2021. Το βασικότερο αίτημα βέβαια των εποχικών πυροσβεστών ήταν η «Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή μας θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε» και η «Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς προκήρυξη, με τον Ν.3938/11».
    [email protected]
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ: Βρέθηκε σφαίρα σε προαύλιο νηπιαγωγείου στο Μενίδι! (βίντεο)
    Ο Μητσοτάκης συναντά τον Πούτιν – Στην Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου
    Αποκλειστικό «L&O»: Διπλό χτύπημα συμμοριών στα Δυτικά Προάστια – Αρπαξαν χρήματα, κοσμήματα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ