22 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Σε εφέτη ανακριτή η δικογραφία για τον 34χρονο τζιχαντιστή του ISIS – Κρίσιμη η υπόθεση για λόγους εθνικής ασφάλειας


    Αναβαθμίζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της 21ης ανακρίτριας Αθηνών για την υπόθεση της συμμετοχής ενός 34χρονου στον ISIS.
    Ο κατηγορούμενος φέρεται να κατονόμασε αρμοδίως και άλλα πρόσωπα, τα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και εξ’ αυτού του λόγου αποφασίστηκε η έρευνα, που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια, να αναβαθμιστεί.
    Συγκεκριμένα, η εν λόγω δικογραφία ανατίθενται σε ειδικό εφέτη ανακριτή, κατόπιν σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών, η οποία συνήλθε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Η υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, αναμένεται να περάσει στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη και ήδη έχει ζητηθεί να διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στο Εφετείο.
    Υπενθυμίζεται πως ο 34χρονος άνδρας, Ιρακινής καταγωγής, είχε συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας στις 4 Οκτωβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)». Μάλιστα, στα χέρια των αρχών βρίσκεται βίντεο που δείχνει τον 34χρονο σε περιοχή της Συρίας να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS . Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014.
    Ο 34χρονος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν. Έχει δε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα και έτσι ο 34χρονος παρέμενε στην Αθήνα, όπου και είχε βρει εργασία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Σοβαρά επεισόδια Γερμανών χούλιγκαν στην Αθήνα – Τραυματίστηκε άνδρας των ΜΑΤ (εικόνες & βίντεο)
    Βιασμός εκπαιδευτικού στη Λάρισα: «Αλλες 17 πέρασαν τα ίδια» – Το φόρεμα θα ρίξει φως στην καταγγελία! (βίντεο)
    Νέα μέτρα: Με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ