21.3 C
Athens
14.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του Πατέλη!


    Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Γιώργο Πατέλη, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.
    Η συγκεκριμένη αποφυλάκιση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πολιτική αγωγή και κυρίως από τους δικηγόρους της οικογένειας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.
    Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης που αποφυλάκισε τον εν λόγω καταδικασθέντα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης, προκειμένου αυτό να μελετηθεί και να κριθεί αν θα πρέπει να ζητηθεί αναίρεση ή όχι.
    Εν τέλει, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μωϋσίδης ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης και πλέον η υπόθεση θα εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. Σε περίπτωση που και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την θέση του κ. Μωϋσίδη για αναίρεση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πατέλης βρέθηκε πρόσφατα εκτός φυλακής με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, απόφαση η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία. Εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς έχει κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
    Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κρίνει ότι ο Γ. Πατέλης πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του και ότι πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Λαβράκι» από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής: Εξαρθρώθηκε καρτέλ κοκαΐνης – Εξι συλλήψεις
    Μητσοτάκης για νέα μέτρα: «Κλείδωσαν» για 3 λόγους – Εκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία – Οργιάζει το twitter για την υγεία του! (βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ