• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στη φυλακή παραμένουν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και δύο ακόμη καταδικασθέντες

Κατερίνα Μάνθου 01-11-2021 15:36 Τελευταία ενημέρωση: 01-11-2021 16:02
Η δίκη του Αναστάσιου Πανταζή / Φωτογραφία: Eurokinissi
Στη φυλακή παραμένουν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και δύο ακόμη καταδικασθέντες
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των καταδικασθέντων

Στη φυλακή θα συνεχίζουν να παραμένουν τρία μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε καθείρξεις για συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, κ.ά αδικήματα.

Πρόκειται για τον πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή και τους Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών που τους είχε επιβάλλει πριν από περίπου ένα έτος η Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, σήμερα, τα αιτήματά τους αυτά απερρίφθησαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Συγκεκριμένα, η αίτηση του Αν. Πανταζή απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος του να έχει την άποψη ότι το σχετικό αίτημα πρέπει να γίνει δεκτό. Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο, η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Νίκης-Αναστασίας Μουζάκη, η οποία και ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του καταδικασθέντα, αναφέροντας πως αν βρεθεί εκτός φυλακής ενδέχεται να τελέσει και νέα εγκλήματα. «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της αγόρευσής της αναφέρθηκε στον ισχυρισμό που προέβαλλε ο Αν. Πανταζής περί προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δυο από τα τέσσερα ανήλικά παιδιά του. Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο».

Ακόμη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε και την αίτηση του καταδικασθέντα Αν. Αναδιώτη για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής των 7 ετών που του είχε επιβληθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Αν. Αναδιώτης μέσω της μητέρας του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός. Την ίδια τύχη είχε, τέλος, και η αίτηση του Αρ. Χρυσαφίτη, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Το δικαστήριο την απέρριψε και αυτή την αίτηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo