• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παναγιωτόπουλος: «Βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παροχή στην Πολεμική Αεροπορία υπηρεσιών και υλικών»

lawandorder.gr 01-11-2021 10:17 Τελευταία ενημέρωση: 01-11-2021 10:19
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Παναγιωτόπουλος: «Βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παροχή στην Πολεμική Αεροπορία υπηρεσιών και υλικών»
«Προγραμματίζεται η επισκευή ικανού αριθμού μειζόνων εξαρτημάτων αεροσκαφών C-130, συμπεριλαμβανομένων των αεροκινητήρων».

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έγκριση ενεργοποίησης δύο προγραμμάτων, τα οποία αφορούν την ανάθεση φόρτου εκτέλεσης διετούς εργοστασιακής συντήρησης συνολικά σε 5 αεροσκάφη C-130, σε εργοστασιακούς φορείς του εξωτερικού, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα συσσώρευσης απαιτήσεων συντήρησης στην εταιρεία ΕΑΒ ΑΕ.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Κυριάκος Βελόπουλος και Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Καθηλωμένο σχεδόν το σύνολο των μεταγωγικών αεροσκαφών μας».

Σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να εκτελεστεί η εργοστασιακή συντήρηση 2 αεροσκαφών μέσω της ΝΑΤΟ Support and Procurement Agency (ΝSΡΑ) και η συντήρηση 3 αεροσκαφών μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

«Στο πλαίσιο της εν συνεχεία υποστήριξης των αεροσκαφών C-130, βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης η διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παροχή στην Πολεμική Αεροπορία υπηρεσιών και υλικών» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Βρίσκεται», συνέχισε, «στο στάδιο υλοποίησης το Πρόγραμμα Νο9 της Συμφωνίας 531/2019 μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της εταιρείας Lockheed - Martin, που αφορά στην παροχή στην Πολεμική Αεροπορία υλικών και υπηρεσιών για την πραγματοποίηση εργοστασιακής συντήρησης καθώς και υπηρεσιών επισκευών εκτός ενεργείας υλικών των αεροσκαφών C- 130. Μέσω αυτού, προγραμματίζεται η επισκευή ικανού αριθμού μειζόνων εξαρτημάτων αεροσκαφών C-130, συμπεριλαμβανομένων των αεροκινητήρων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo