17.6 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Οι… ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί στο «απόσπασμα»


    Δομικές ελλείψεις στην…εκπαίδευση των αστυνομικών εντόπισαν υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη μετά την εμπλοκή των αστυνομικών με Ρομά στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου από σφαίρες ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.
    Εντός των επόμενων ωρών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, θα προβεί σε δηλώσεις μετά από αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης.
    Ανεκπαίδευτοι οι αστυνομικοί ή ασυντόνιστο το κέντρο;
    Θεμιτό και αναγκαίο να αξιολογηθούν τα λάθη και οι παραλείψεις που δεδομένα έγιναν κατά την διάρκεια της καταδίωξης του κλεμμένου οχήματος μέσα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ρομά, καθώς προέκυψαν σειρά παραλείψεων κυρίως από το κέντρο επιχειρήσεων, αλλά είναι απορίας άξιο πως οι αστυνομικοί «βαπτίστηκαν» ανεκπαίδευτοι και έρχεται ο κύριος Θεοδωρικάκος προκειμένου να κάνει «ριζικές αλλαγές».
    Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως οι αστυνομικοί που εκπαιδεύονται από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν το φλέγον θέμα της εγκληματικότητας, που κανένας υπουργός δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει διαχρονικά, ξαφνικά έγιναν «ανεκπαίδευτοι».
    Δεδομένα κατεγράφησαν σειρά από λάθη στην περίπτωση του Περάματος, αλλά σε μια βραδιά οι μάχιμοι έγιναν «ανεκπαίδευτοι»; Και αλήθεια, ποιος θα κρίνει αυτό το γεγονός; Η πολιτική ηγεσία ή η φυσική ηγεσία;
    Και αν είναι ανεκπαίδευτοι οι αστυνομικοί, ποιος φέρει την ευθύνη, η πολιτική ηγεσία ή η φυσική;
    Γιατί όταν ανοίγει αυτή η κουβέντα, εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε και στο θέμα των ευθυνών ή μήπως σε αυτό το σκέλος δεν υπάρχουν ευθύνες;
    Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα διαπιστώνονται Κακός συντονισμός δυνάμεων:
    – Ασαφείς εντολές από το κέντρο
    – Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο
    – Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου
    – Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης
    – Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης
    Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για «καρατομήσεις» ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού για το συμβάν στο Πέραμα, αλλά και ενός διευθυντή που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα στο κέντρο επιχειρήσεων. Όλα αυτά όμως αναμένεται να γίνουν γνωστά με επίσημο τρόπο τις προσεχείς ημέρες.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    #metoo: Νέες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιού για βιασμούς ερευνά η Δικαιοσύνη
    Καιρός: Συννεφιασμένο σκηνικό σήμερα – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
    G20- Κλίμα: Όλα δείχνουν χαμένο στοίχημα για την ανθρωπότητα, λίγο πριν την έναρξη της COP26
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ