24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Καλαϊτζίδης για ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια: «Δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση, ο Ρουβίκωνας εξέθετε την Αστυνομία!»


    Αρνήθηκε σήμερα στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης ιδρυτικό μέλος του «Ρουβίκωνα» την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία 36χρονου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, το 2016.
    Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο: «Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Ρουβικωνας» εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. «όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη».
    Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, «στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας». Μάλιστα, αναφερόμενός στο συγκατηγορούμενό του ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ν. Ματαράγκα, ο ίδιος ανέφερε: «Επί ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή».
    Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ο Ν. Ματαράγκας στην απολογία του στο δικαστήριο ανέφερε πως οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. «Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν» είπε ο κατηγορούμενος, καταγγέλλοντας ότι «αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα». Ο ίδιος προσέθεσε: «Θα πω ότι είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».
    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου όποτε και αναμένεται η πρότασης της εισαγγελέως της έδρας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εγκλημα στην Ιεράπετρα: Ο δολοφόνος έμαθε χθες ότι η σύζυγος του είχε σχέση με τον κολλητό του – Δείτε τον ενώ απειλεί να αυτοκτονήσει (βίντεο)
    Έγκλημα στην Ιστιαία Ευβοίας: 82χρονη βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της
    Αστυνομία για Ρομά: Αυτή είναι η τακτική όταν κλείνουν τους δρόμους!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ