• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πρωτοφανής κακοποίηση ζώων μονάδας εμπορίας ιπποειδών - Δικάζονται αύριο οι ιδιοκτήτες της

Κατερίνα Μάνθου 28-10-2021 18:29 Τελευταία ενημέρωση: 28-10-2021 18:38
Κακοποιημένα άλογα
Πρωτοφανής κακοποίηση ζώων μονάδας εμπορίας ιπποειδών - Δικάζονται αύριο οι ιδιοκτήτες της
0ι κατηγορούμενοι έχουν στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία

Έπειτα από συνεχείς αναβολές αναμένεται να ξεκινήσει αύριο ενώπιον του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη ιδιοκτητών μονάδας εμπορίας ιπποειδών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Ασπρόπυργου - Ελευσίνας και κατηγορούνται για πρωτοφανή κακοποίηση ζώων.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, τα ζώα στη συγκεκριμένη μονάδα κακοποιούνται συστηματικά και δεν είναι τυχαίο πως οι κατηγορούμενοι έχουν στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Οι κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες της μονάδας, φέρονται να εμπορεύονται τα ζώα χωρίς να τηρούν κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχουν στην κατοχή τους. Στο φάκελο της υπόθεσης περιλαμβάνονται σοκαριστικές φωτογραφίες με σκελετωμένα άλογα, άρρωστα, τυφλά, δεμένα με αλυσίδες και σε τσιμεντοκολώνες. Ανάμεσα στα κακοποιημένα ζώα φαίνεται και ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση. Μέσα στο κλουβί βρίσκονται νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από μηνύσεις φιλοζωικών οργανώσεων, που καλούν μάλιστα σε παράσταση αύριο στη δίκη. Επίσης καταγγελίες είχε γίνει και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis). Είχε προηγηθεί εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασίας των ζώων στην εισαγγελία Αθηνών.

Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. «Δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη», αναφέρει με αφορμή την έναρξη της δίκης η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo