• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παναγιωτόπουλος: «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει να απειλούμαστε από κανέναν»

lawandorder.gr 28-10-2021 14:46 Τελευταία ενημέρωση: 28-10-2021 14:46
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Παναγιωτόπουλος: «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει να απειλούμαστε από κανέναν»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - «Η Ελλάδα θωρακίζεται και συνεχίζει να θωρακίζεται» δήλωσε μετά την παρέλαση

Μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ενώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν», διεμήνυσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίζει να θωρακίζεται, τόσο με εξοπλισμούς, όσο και με επέκταση των αμυντικών της συμφωνιών.

«Παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, θαυμάσαμε τα μέσα, τα οπλικά συστήματα αλλά και το φρόνημα των στελεχών που παρήλασαν. Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μεθοδικής, στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου που εκπονήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την αγαστή συνεργασία στρατιωτικής και πολιτικής και φυσικά υπό την τελική έγκριση του πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας κι εντείνοντας τις αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν», πρόσθεσε.

«Το 1940 ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος, συνειδητοποιημένος και έτοιμος»

Για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αν πρέπει να διδαχθούμε - και πρέπει να διδαχθούμε - από το παράδειγμα του έπους του '40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δοκιμασία».

«Σήμερα, εδώ, στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, τιμούμε και εορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Μόλις παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων εκείνων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος. Τον Οκτώβρη του 1940, η Ελλάδα κατενίκησε έναν θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλο, ένα αλαζονικό, ολοκληρωτικό καθεστώς, με επεκτατικές διαθέσεις που θάφτηκαν στα χιόνια της Πίνδου. Και το πέτυχε τούτο διότι ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να πολεμήσει και να νικήσει. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις επίσης ήταν έτοιμες να κάνουν το καθήκον τους και γιατί η πολιτική ηγεσία είπε το «ΟΧΙ« ευρισκόμενη σε πλήρη σύμπλευση με το λαϊκό αίσθημα αλλά και είχε φροντίσει εγκαίρως για την προς πόλεμο προπαρασκευή του στρατεύματος, μία πραγματικότητα που ίσως ακούγεται σαν ιστορική λεπτομέρεια, είχε όμως καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo