• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη - Πού ακυρώθηκαν

lawandorder.gr 28-10-2021 07:50 Τελευταία ενημέρωση: 28-10-2021 07:51
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου / Φωτογραφία: Eurokinissi
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη - Πού ακυρώθηκαν
Πώς θα γίνει - Τι θα ισχύσει με τις μάσκες

Σε ματαίωση των παρελάσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, οδήγησε η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τάση στους επιδημιολογικούς δείκτες άλλωστε επιμένει να είναι αυξητική το τελευταίο διάστημα καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και ο αριθμός των θανάτων και των νέων διασωληνώσεων ακολουθούν ανοδική πορεία. Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός ήταν τραγικός με 63 θανάτους, 3651 νέα κρούσματα και 387 διασωληνωμένους.

Η διάδοση εμφανίζεται σταθερά αυξημένη τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο όμως και σε μια σειρά από περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία όπου ανησυχία προκαλεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ματαιώθηκαν οι παρελάσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα, οι παρελάσεις ματαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς. Στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Στην ίδια λογική και οι παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης όπου θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων.

Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις μαθητικές και στρατιωτικές, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας. Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε στα Καλάβρυτα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά ούτε και στο Μέτσοβο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, λόγω ανησυχίας για τον κορονοϊό.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της θα είναι μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η μαθητική παρέλαση εξαιτίας του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Με αυστηρά μέτρα οι παρελάσεις

Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις, στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν, θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα καθώς οι επιστήμονες έχουν ήδη απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις για την τήρηση αυτών.

Σε οδηγία του το υπουργείο Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι».

Σημειώνεται πάντως ότι «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo