• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γιγάντια Ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου! (εικόνες και βίντεο)

lawandorder.gr 27-10-2021 22:01 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 22:04
Σημαία 150 τ.μ. στη Χίο! / Φωτογραφία: Youtube snapshot
Γιγάντια Ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου! (εικόνες και βίντεο)
«Ατενίζουμε το Εθνικό μας σύμβολο με υπερηφάνεια» ανέφερε ο Δήμαρχος του νησιού

Μία γιγάντια Ελληνική σημαία, εμβαδού 150τ.μ. υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου, για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

«Είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο νέο ιστό ύψους 22 μέτρων που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος Χίου στο λιμάνι, ύστερα από τη δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζει ότι: «Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά και το ατενίζουμε με υπερηφάνεια, είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα»!

 

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo