• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βόρεια Ελλάδα - κορονοϊός: Χιλιάδες εισαγωγές μέσα σε λίγες ημέρες

lawandorder.gr 27-10-2021 21:50
Κόσμος με μάσκες στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: Eurokinissi
Βόρεια Ελλάδα - κορονοϊός: Χιλιάδες εισαγωγές μέσα σε λίγες ημέρες
Γεμίζουν από ανεμβολίαστους οι εντατικές
Σταματημό δεν έχει ο κορονοϊός στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που φαίνεται και στις γεμάτες εντατικές και στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Μέσα σε μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 3.500 κρούσματα. Σε Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με το Mega, νοσηλεύονται 739 ασθενείς, ενώ άλλοι 136 είναι σε μηχανική υποστήριξη στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι.

«Όχι απλά είναι γεμάτες. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και ξαναγεμίσουν. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουμε τουλάχιστον 3-4 διακομιδές», τόνισε η συντονίστρια «Αγ. Δημητρίου» Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Παρόμοια όμως είναι η κατάσταση σε όλη τη Μακεδονία. Η Ημαθία παρουσιάζει τη χειρότερη επιδημιολογικά εικόνα με 863 κρούσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Μεγάλη διασπορά και στο Παλαιόκαστρο Σερρών. Όλα ξεκίνησαν από μαθητές που βρέθηκαν θετικοί και μετακινούνται με λεωφορείο για το σχολείο της Σκοτούσας, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κρούσματα.

«Βράζει» η Θεσσαλία


Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλία. Την τελευταία εβδομάδα 1.714 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα και περισσότερα από 1.000 στη Μαγνησία. Οι μονάδες εντατικής γέμισαν και ήδη άρχισαν διακομιδές προς Αθήνα.

«Άνθρωποι που θέλουν ΜΕΘ πάνε στην Αθήνα πλέον. Και το πρόβλημα αυτό υπάρχει γιατί οι ΜΕΘ της Λάρισας γεμίζουν με αρρώστους από Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η επιβάρυνση του ιικού φορτίου οδήγησε στη ματαίωση των παρελάσεων στη Θεσσαλία αλλά και στις περισσότερες περιφέρειες της βορείου Ελλάδος.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo