• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αύξηση εσόδων 37% για το Twitter -Μεγάλη κερδοφορία για τις Alphabet και Google

lawandorder.gr 27-10-2021 20:15 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 20:27
Twitter / Φωτοργαφία: Pixabay
Αύξηση εσόδων 37% για το Twitter -Μεγάλη κερδοφορία για τις Alphabet και Google
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προήλθε από τις διαφημίσεις
Ανακοίνωσε το Twitter ότι το τρίτο τρίμηνο του 2021 τα έσοδα του εμφάνισαν μεγάλη αύξηση 37% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν, φτάνοντας τα  1,28 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προήλθε από διαφημίσεις (1,14 δισεκατομμύρια δολάρια).
 
Κατά 13% αυξήθηκαν οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες που βλέπουν διαφημίσεις την ίδια περίοδο, φτάνοντας τα 211 εκατομμύρια. Σε μεγάλο βαθμό η αύξηση των χρηστών (κατά πέντε εκατομμύρια) προήλθε από χώρες άλλες πλην των ΗΠΑ.
 
Από την άλλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reutes και τους New York Times, η εταιρεία υποχρεώθηκε να εμφανίσει ζημιές 537 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο φέτος (έναντι κερδών 29 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2020), επειδή κατέβαλε 809,5 εκατ. δολ. για να διευθετήσει μια νομική διαμάχη με μετόχους της από το 2016, οι οποίοι την είχαν κατηγορήσει ότι παραπλανούσε τους επενδυτές σχετικά με τον αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας. Πάντως, η μετοχή του Twitter, το οποίο εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, κινήθηκε ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.
 
Από την άλλη, εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου - υψηλότερα των αναμενομένων - ανακοίνωσε η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, προερχόμενα κυρίως από τις διαφημίσεις στη δημοφιλέστερη στον κόσμο μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης και στο YouTube. Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες η Google πουλάει περισσότερες διαδικτυακές διαφημίσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Facebook.
 
Τα καθαρά κέρδη της Alphabet αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, φτάνοντας τα 18,94 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 41% στα 65,12 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών της Γουόλ Στριτ.
 
Ειδικότερα τα διαφημιστικά έσοδα φετινού γ' τριμήνου της Google αυξήθηκαν κατά 43% στα 53,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από τη μονάδα υπολογιστικού «νέφους» Google Cloud αυξήθηκαν κατά 45% στα 4,99 δισ. δολ., αλλά το επιχειρηματικό αυτό τμήμα συνεχίζει να εμφανίζει ζημιές, καθώς έχει να ανταγωνιστεί σκληρά τις προπορευόμενες σε αυτόν τον τομέα Amazon και Microsoft. Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 το προσωπικό των εταιρειών της ξεπέρασε συνολικά τους 150.000 εργαζόμενους, από 132.000 πριν ένα χρόνο. Η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις σε γραφεία για να «βολέψει» το συνεχώς αυξανόμενο εργατικό δυναμικό της.
 

Μεγάλη κερδοφορία για τις Alphabet και Google

 
Παρά πάντως τα τόσο θετικά οικονομικά αποτελέσματα, η μετοχή της εταιρείας κινήθηκε ελαφρώς καθοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Από την άλλη, η μετοχή της Alphabet έχει εμφανίσει μεγαλύτερη άνοδο από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα (περίπου 57%) σε σχέση με άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft (άνοδος 39%), το Facebook (20%) και η Amazon (μόνο 2%).
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo