• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Επανεκκίνηση» για την κλινική Covid του νοσοκομείου Χαλκιδικής

lawandorder.gr 27-10-2021 18:57
ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: Eurokinissi
«Επανεκκίνηση» για την κλινική Covid του νοσοκομείου Χαλκιδικής
Για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας κάνει λόγο το προσωπικό

Τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία η κλινική Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, έπειτα από την πίεση που ασκείται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή.

Εδώ και ένα μήνα περίπου η ΜΕΘ Covid είναι διαρκώς γεμάτη, ενώ δέχεται περιστατικά και από άλλους νομούς. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η κλινική διαθέτει 38 κλίνες.

Χθες η Χαλκιδική είχε 49 νέα κρούσματα, με τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών να ανέρχεται πλέον στα 34,57 και τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στα 46,27, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και θέτει σε περαιτέρω εγρήγορση τις υγειονομικές αρχές.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος δήλωσε ότι το άνοιγμα της κλινικής αποδίδεται στην έντονη πίεση των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, στη λήξη της τουριστικής σαιζόν, αλλά και στην αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σαφώς θα επηρεαστεί η λειτουργία του νοσοκομείου, που καλείται με το ίδιο προσωπικό να λειτουργήσει και μια κλινική παραπάνω», γεγονός που σημαίνει και παραπάνω εφημερίες. Ο κ. Πυρπασόπουλος μαζί με έναν άλλο παθολόγο δήλωσαν πρόθυμοι να ενταχθούν στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο για να το ενισχύσουν.


Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων: Είμαστε τουλάχιστον 30 άτομα λιγότερα από πέρυσι


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκιδικής Ηλίας Λαζάρου αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό.

Όπως υποστηρίζει, οι πέντε κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ η κλινική που επαναλειτουργεί επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 30 άτομα, όχι μόνο λόγω αναστολών, αλλά και λόγω συνταξιότησης και άδειας μητρότητας.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσειςΣχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, τονίζει ότι ήδη υπάρχει πίεση στο χειρουργείο και τα ιατρεία που είναι τρία, – τακτικά, επείγοντα και ιατρείο Covid – και λειτουργούν με λιγότερο από το προβλεπόμενο προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo