• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίθεση με βιτριόλι - Εισαγγελέας: «Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια η Κακαράντζουλα-Να μείνει στη φυλακή!»

lawandorder.gr 27-10-2021 18:32 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 18:49
Η Έφη Κακαράντζουλα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επίθεση με βιτριόλι - Εισαγγελέας: «Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια η Κακαράντζουλα-Να μείνει στη φυλακή!»
Θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι το Εφετείο

Ως πρόσωπο επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια χαρακτήρισε την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαρ. Μαστραντωνάκης.

Κίνδυνος να διαπράξει και άλλα αδικήματα

Μάλιστα, όπως είπε, αγορεύοντας επί του αιτήματος για αναστολή μέχρι την έφεση στη ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αν η 36χρονη αφεθεί ελεύθερη τότε είναι πιθανόν να διαπράξει και νέα συναφή αδικήματα. Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του, δεν έδωσε τελικά αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι η 36χρονη τουλάχιστον μέχρι το Εφετείο θα παραμείνει στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Λαμβανομένης της φύσεως της υποθέσεων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, της (μεταμφίεση, παρακολούθηση, αδιαφορία για τη ζωή της παθούσας, κυρίως όμως της αναφοράς της στην απολογία ότι δεν πιστεύει ακόμη και σήμερα στις διαβεβαιώσεις της παθούσας και ότι δεν συνέτρεχε κάτι παραπάνω με το Νώντα) φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη θα διαπράξει κι άλλα συναφή εγκλήματα. Η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε. Πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας φώναξαν στην κατηγορούμενη, την ώρα που αποχωρούσε από το ακροατήριο: «Τέρας, τέρας όρθιο». Η κατηγορούμενη αποχώρησε αμίλητη.

15 χρόνια κάθειρξη

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Για την απείθεια επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό

Να μην χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στην Έφη Κακαράντζουλα, αποφάσισαν πριν από λίγο δικαστές και ένορκοι στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
 
Ενδεικτικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας Χαρ. Μαστραντωνάκης ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλλει στην 36χρονη κάθειρξη 15 ετών για την απόπερια ανθρωποκτονίας και έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας. Μένει να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο και επί αυτού του ζητήματος.
 

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo