• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών»

lawandorder.gr 27-10-2021 17:58 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 18:18
Χωράφι / Φωτογραφία: Pixabay
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών»
«Δείχνουν έτσι την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό»

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «η φετινή πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των αγροτών είναι χειρότερη και από την περσινή!».

Οι τομεάρχες του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, και Φάνης Κουρεμπές (συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής), εξηγούν ότι: «Η φετινή πληρωμή είναι μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ, λείπει δηλαδή σχεδόν το 10% των χρημάτων που πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων. Και στη φετινή πληρωμή δεν υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια ελέγχου βάσει των οποίων "κόπηκαν" τα ποσά αυτά.

«Δείχνουν έτσι την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και την απόγνωση χιλιάδων παραγωγών σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της παραγωγής».

Αναφέρονται στις χθεσινές «κυνικές διευκρινήσεις» -όπως τις χαρακτηρίζουν- για «την απαράδεκτη ΚΥΑ πληρωμών, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει, επισημαίνοντας ότι η αδυναμία ή η άρνηση διενέργειας στοχευμένων ελέγχων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως άλλοθι για την επί δικαίων και αδίκων οριζόντια κατακρεούργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων».

Κλείνοντας, υποστηρίζουν: «Η φετινή πληρωμή των αγροτών καταγράφεται ως η πλέον άδικη, αδιαφανής, πρόχειρη και ανάλγητη που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία με κυβέρνηση ΝΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo