• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Λαχτάρησαν» επιβάτες της Egypt Air: Επιστροφή στο Κάϊρο λόγω απειλητικής επιστολής

lawandorder.gr 27-10-2021 17:28 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 17:28
Αεροσκάφος της Egypr Air / Φωτογραφία: Instagram Egypt Air
«Λαχτάρησαν» επιβάτες της Egypt Air: Επιστροφή στο Κάϊρο λόγω απειλητικής επιστολής
Κακόγουστη φάρσα

Επιβατικό αεροσκάφος της Egypt Air το οποίο εκτελούσε την πτήση Κάιρο-Μόχα εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επέστρεψε στην αιγυπτικαή πρωτεύουσα καθώς σε κάθισμα βρέθηκε απειλητική επιστολή. 

Ελέγχθηκε και απογειώθηκε ξανά

«Το επιβατηγό αεροσκάφος Airbus A220 που απογειώθηκε από το Κάιρο με προορισμό την Μόσχα επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε. Ο λόγος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου διερευνάται», δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έκανε στροφή πάνω από την Μεσόγειο περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Συνολικά παρέμεινε στον αέρα περίπου μία ώρα. Αρχικά το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο εξαιτίας κάποιου ύποπτου μηνύματος που μεταδόθηκε από κάποιον επιβάτη. «Η πτήση MS 729 επέστρεψε στο Κάιρο, εξαιτίας της ύπαρξης ύποπτου μηνύματος από άγνωστο πρόσωπο που κάθονταν σε ένα κάθισμα του αεροσκάφους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι «το αεροσκάφος επέτρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε, μετά από 22 λεπτά, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα».

Όπως διευκρίνισε στο TASS ένας από τους πιλότους, παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στις πτήσεις μερικές φορές τον χρόνο. Κατά κανόνα, είπε, παρόμοια μηνύματα συνιστούν ανόητα αστεία που κάνει κάποιος. Ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών το αεροσκάφος είναι υποχρεωμένο να προσγειωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω περιστατικό με την πτήση MS729 βάσει των κανόνων ασφαλείας θα ερευνηθεί λεπτομερώς, θα ελεγχθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους και σε κάθε περίπτωση θα μετεπιβιβασθούν σε άλλο αεροσκάφος.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo