• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καταπέλτης το δικαστήριο: Κάθειρξη 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα!

Κατερίνα Μάνθου 27-10-2021 17:18 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 18:29
Η Έφη Κακαράντζουλα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Καταπέλτης το δικαστήριο: Κάθειρξη 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα!
Δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Για την απείθεια επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό

Να μην χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στην Έφη Κακαράντζουλα, αποφάσισαν πριν από λίγο δικαστές και ένορκοι στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
 
Ενδεικτικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας Χαρ. Μαστραντωνάκης ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλλει στην 36χρονη κάθειρξη 15 ετών για την απόπερια ανθρωποκτονίας και έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας. Μένει να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο και επί αυτού του ζητήματος.
 

Εισαγγελέας: «Υπολογισμένη εκτέλεση εγκληματικού σχεδίου»

Σε ό,τι αφορά στο ελαφρυντικό που ζήτησε η κατηγορούμενη και δεν της χορηγήθηκε, νωρίτερα ο εισαγγελέας, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να της αναγνωριστεί, διότι όπως είπε ο κ. Μαστραντωνάκης η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας,  η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα  προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Τέλος, ο κ. Μαστραντωνάκης επισήμανε πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο  Νώντα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo