• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Πράσινο φως» στον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer από τον FDA

lawandorder.gr 27-10-2021 14:49 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 14:50
Pfizer / Φωτογραφία: Eurokinissi
«Πράσινο φως» στον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer από τον FDA
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών στις ηλικίες 5-11 ετών. Στον CDC ο τελικός λόγος. Περισσότερα από 500 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους από covid 19

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπερψήφισε κατά συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη να συστήσει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) την έγκριση του εμβολίου για τον κορονοϊό των Pfizer Inc PFE.N και BioNTech SE BNTX.O για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η έγκριση του εμβολίου για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για την θωράκιση 28 εκατομμυρίων παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο μετά τα lockdown.

Το εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα από την επόμενη εβδομάδα. Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών του, αλλά συνήθως το κάνει. Δεκαεπτά μέλη ψήφισαν υπέρ και ένα απείχε από την ψηφοφορία.

Εάν ο FDA εγκρίνει το εμβόλιο για τα παιδιά, τότε συμβουλευτική επιτροπή στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να προχωρήσει σε συγκεκριμένη σύσταση προς την κυβέρνηση σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο διευθυντής του CDC.

Οι περιπτώσεις παιδιών που αρρωσταίνουν σοβαρά ή καταλήγουν από την COVID-19 είναι σχετικά σπάνιες σε σύγκριση με τους ενήλικες, ωστόσο, ορισμένα αναπτύσσουν επιπλοκές και οι λοιμώξεις σε μη εμβολιασμένα παιδιά έχουν αυξηθεί λόγω της εύκολα μεταδιδόμενης παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δείχνουν ότι περισσότερα από 500 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον COVID-19.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo