19.8 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    «Σαμουράι» Νέας Ερυθραίας: Απολογείται σήμερα ο 40χρονος για τη φονική επίθεση στους εργάτες φυσικού αερίου


    Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα οδηγείται σήμερα ο 40χρονος «σαμουράι», ο οποίος το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε θανάσιμα έναν εργάτη φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε έναν ακόμη.
    Ο 40χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για ανθρωποκτονία σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κακουργήματα). Επίσης, θα απολογηθεί και για οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).
    Η παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου φαίνεται πως ήταν «κοινό μυστικό» στη Νέα Ερυθραία. Γείτονες του δράστη έχουν καταγγείλει ότι είχαν ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές για τους άσκοπους πυροβολισμούς του σε κάδους απορριμμάτων και στην ταράτσα του σπιτιού, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκρισή τους.
    Άλλωστε οι καταγγελίες αυτές των γειτόνων, αποτέλεσαν και την αφορμή ώστε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι γείτονες του 40χρονου, έχουν αναφέρει πως ο δράστης έβγαινε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβολούσε ανδρείκελα που είχε κρεμάσει, ενώ έκανε βόλτες στη γειτονιά, πυροβολώντας κάδους απορριμμάτων. Ο ίδιος, δε, ο δράστης σε βίντεο που αναρτούσε στο λογαριασμό του στο facebook εμφανίζεται να κρατά ένα από τα σπαθιά σαμουράι το οποίο μαζί με άλλα όπλα και σφαίρες βρήκαν οι Αρχές στο σπίτι του.
    Το έγκλημα έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο με τον 40χρονο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, να κατεβαίνει από το σπίτι του ντυμένος με στολή «τζουντόκα» και να μεταβαίνει στη λεωφόρο Τατοΐου όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι φυσικού αερίου και πραγματοποιούσαν εργασίες. Ο 40χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε με τους δυο άτυχους άνδρες για το κόστος του φυσικού αερίου και αμέσως μετά να σήκωσε το όπλο που κατείχε παράνομα και να πυροβόλησε το έναν στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον δεύτερο επίσης στον μηρό. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου ένας έχασε τη μάχη με τη ζωή.
    Μετά τη σύλληψή του ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ελάμβανε εντολές «του σατανά» και ότι του έχουν κάνει μαύρη μαγεία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέα επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα: Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου (εικόνα)
    Καταδίωξη στο Πέραμα: «Γάζωσαν τον γιο μας, σκυλεύεται η μνήμη του με ρατσιστικές χυδαιολογίες» – Το υπόμνημα των γονέων του θύματος
    Συγκλονιστική εξομολόγηση 35χρονου: «Από θαύμα ζω – Έμεινα στο νοσοκομείο 103 ημέρες λόγω κορονοϊού!»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ