19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Δίκη για βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την Έφη – Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις!


    Αυλαία στην πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ενδέχεται να πέσει ακόμη και σήμερα, καθώς ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων.
    Αμέσως μετά το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την «τύχη» της 36χρονης κατηγορουμένης της υπόθεσης, Έφης Κακαράντζουλα.
    Η απόφαση δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα, εκτός και αν το δικαστήριο κρίνει ότι χρειάζεται μια ακόμη συνεδρίαση για να αποφασίσει.
    Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση θα συνεχιστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα στο δικαστήρια για μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η κατηγορουμένη από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αδίκημα που επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη, σε αντίθεση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία προβλέπεται μέγιστη ποινή 15 έτη κάθειρξης.
    Κατά την αγόρευσή του στη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης έχει ζητήσει, πάντως, την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Την τελική όμως απόφαση θα την λάβουν οι τέσσερις ένορκοι και τρεις δικαστές που συγκροτούν το δικαστήριο.
    «Η κατηγορούμενη καταδίκασε το θύμα να ανεβαίνει εφ όρου ζωής ένα Γολγοθά» είχε αναφέρει ο κ. Μαστραντωνάκης, τονίζοντας μάλιστα πως η 36χρονη είχε «ποταπά κίνητρα», «ηθική μικρότητα» και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα, αφού προμηθεύτηκε ένα λίτρο θεϊκού οξέως, με το οποίο και την περιέλουσε στις 20 Μαΐου του 2020.
    Επιπλέον, ο εισαγγελέας είχε αναφέρει πως η κατηγορούμενη «είχε ανθρωποκτόνο δόλο» και «στόχευσε κυρίως στο πρόσωπό της Ιωάννας», αφού «την παραμόνευσε για να της επιτεθεί με το βιτριόλι σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης».
    Στη συνέχεια, ο κ. Μαστραντωνάκης περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, είπε στο δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της. Την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό η κατηγορούμενη περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας. Εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών».
    Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του και σε ό,τι αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο της κατηγορουμένης, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε επισημάνει στην αγόρευσή του: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. (…) Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέα επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα: Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου (εικόνα)
    Καταδίωξη στο Πέραμα: «Γάζωσαν τον γιο μας, σκυλεύεται η μνήμη του με ρατσιστικές χυδαιολογίες» – Το υπόμνημα των γονέων του θύματος
    Συγκλονιστική εξομολόγηση 35χρονου: «Από θαύμα ζω – Έμεινα στο νοσοκομείο 103 ημέρες λόγω κορονοϊού!»
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ